Nieuws

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over
Op maandag 2 september start het nieuwe schooljaar ook in Ter Groene Poorte. Nieuwe, ambitieuze foodies stomen zich klaar, maar het voorbije schooljaar werd achter de schermen alvast hard gewerkt aan een vernieuwende, creatieve en innovatieve invulli...

Alumni in the picture: Marieke Moyaert (Schatteman)
In de bossen van Hertsberge, op een steenworp van Oostkamp vinden we Restaurant Schatteman van Marieke Moyaert en Gregory Schatteman. Een topzaak, met topgastronomie en een topgastvrouw die ons hartelijk welkom heet in de zaak. Marieke is oud-leerlin...

Alumni in the picture: Sander Wieland (Barristo)
“We verwelkomen elke klant met een brede glimlach”Sander Wieland begon zijn opleiding aan Ter Groene Poorte met een specialisatie in bakkerij, gevolgd door een jaar als meesterpatissier. Metee na zijn studies begon hij kleinschalig: hij maakte taarte...

Alumni in the picture: Julie Houthave (Botanic Sanctuary)
“Van postsecundaire leerling tot chef-patisserie in Zilte (***)” Julie Houthave. Het bewijs dat je met passie en gedrevenheid snel kan uitgroeien tot een topper in je vak. Amper vijf jaar geleden studeerde Julie af na een postsecundaire opleiding. Ju...

Alumni in the picture: Florian Heyerick (BAR FLO)
“De titel van beste Junior Commis Sommelier van België opende heel wat deuren” Jong en ondernemend. Ook dat is Ter Groene Poorte. Wie even tot rust wil komen, kan sinds kort terecht in BAR FLO in Deinze, een hippe (lounge) bar waar je Florian Heyeric...

Alumni in the picture: Jeroen Borglevens (Robuusk)
De zeven levens van Jeroen Borglevens “Ik ga resoluut voor een mindbreak op het bord”Topchef! Cateraar! Chef aan huis! Oud-leerling!Afgestudeerd als bakker-patissier, maar via sterrenzaken als Sans Cravate en The Jane uiteindelijk zijn zaak gestart o...