Nieuws
Jongeren kiezen opnieuw vaker voor een opleiding in voeding
Chef-kok gevraagd. Bakker nodig. Slager kan onmiddellijk beginnen. Dringend op zoek naar zaalmeester/sommelier. Chocolatiers tekort. Je leest het overal: de voedingssector kreunt onder (geschoold) personeelstekort. Het goede nieuws is dat, voor het t...
De gastronomie van de vijf continenten
Op vakantie? Wel, dan is de kans heel groot dat je ook locale gastronomie gaat proeven. We geven even mee wat je in de verschillende continenten kan en mag verwachten aan specialiteiten.
Gaan eten bij een oud-leerling met Michelinster?
Ja, we zijn apetrots op AL onze oud-leerlingen die elke dag inspanningen leveren om ons van allerlei lekkers te voorzien. Gezien de nieuwe Michelingids net verscheen geven we toch graag even mee waar je bij een oud-leerling mét een ster gastronomisch...
Hare Majesteit de Koningin op bezoek bij TGP
Op vrijdag 21 oktober kreeg Ter Groene Poorte bezoek van Hare Majesteit de Koningin. Alle afdelingen werden bezocht van bakkerij, slagerij en eerste graad tot de hotelschool waar de Koningin de lunch nam in de Casserole. Een unieke ervaring voor al o...
Ter Groene Poorte en Vegan Academie slaan de handen in elkaar
Op donderdag 15 september werden de specialisatiejaren CHEF! en Banket- en Chocoladebewerking ondergedompeld in een creatieve foodworkshop ‘vegan’. Ter Groene Poorte heeft de ambitie om toonaangevend te zijn in alle aspecten van onze hedendaagse voed...
Voedingsberoepen in de lift
De horeca, en bij uitbreiding de voedingssector, kreunt onder personeelstekort. Overal zijn handen tekort en werk op overschot. De positieve noot komt vandaag uit het onderwijs waar voedingsschool Ter Groene Poorte op 1 september start met een stevig...