Filip Claeys verzorgt ons schoolbanket op 25 februari 2025 (wachtlijst !)
Gepubliceerd op 20 januari 2025
Op dinsdag 25 februari 2025 komt niemand minder dan Filip Claeys (De Jonkman **) ons jaarlijkse schoolbanket verzorgen. Samen met de leerlingen van 7Chef en 7Sommelier – en ondersteuning van de leerkrachten bakkerij voor het dessert – wordt een lekker, duurzaam en gastronomisch menu geserveerd. Na onder meer Nick Bril en Roger Van Damme komt opnieuw een oud-leerling en sterrenchef terug naar zijn roots.
OPGELET: Ons schoolbanket is volzet, je kan altijd een mailtje sturen naar events@tergroenepoorte.be met je gegevens om op de wachtlijst te komen. We contacteren je dan als er een plaatsje vrij komt.
Prijs per persoon: € 140,- (all-in)
Start: 18.30 uur – Spoorwegstraat 14 – 8200 Sint-Michiels
De inschrijving is pas definitief na betaling.
Annulatie mogelijk tot 48u voor het evenement. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR HET SCHOOLBANKET MET FILIP CLAEYS
Gelieve binnen de vijf dagen het exacte bedrag over te schrijven op het nummer BE51 7350 4131 0062 met vermelding van ‘schoolbanket + naam’. Mochten er nog vragen zijn omtrent je reservatie, kan je een mail sturen naar events@tergroenepoorte.be.

Wat mag je verwachten?
Hapjes van de chef
Tartelette snijbonen – gedroogd rundsvlees
Soes – hondshaai
Brioche – kweepeer – kippenlever
Amandelschelpen – mierikswortel
Oester “Ostendaise” – kardoen – zuring
Knolselder – Zeebrugse garnalen – karnemelk – beurre noisette
Kletskop – sorbet wortel – sinaasappel
“Catch of the day” – pastinaak – witloof – curry
Melkchocolade – duindoornbes – hazelnoot

Wie is Filip Claeys
Filip Claeys is een gerenommeerde Belgische chef-kok en eigenaar van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Hij staat bekend om zijn innovatieve en duurzame keuken, waarbij hij lokale en vaak vergeten vissoorten centraal stelt. Claeys is een groot pleitbezorger van duurzame visvangst en richtte de organisatie NorthSeaChefs op om minder bekende vissoorten in de kijker te zetten. Zijn keuken combineert traditionele technieken met moderne flair, wat resulteert in verfijnde en verrassende gerechten. Bij De Jonkman draait alles om respect voor product en natuur. Claeys werkt nauw samen met lokale vissers en boeren om kwaliteit en authenticiteit te garanderen. Hij ontving talrijke onderscheidingen voor zijn culinaire visie. Zijn passie voor duurzaamheid heeft hem een voorbeeldfiguur in de gastronomie gemaakt. Het restaurant biedt een warme, familiale sfeer, wat de ervaring uniek maakt. Filip Claeys blijft evolueren, maar blijft trouw aan zijn roots en filosofie. Filip specialiseerde zich aan Ter Groene Poorte en komt nu een heerlijk menu serveren op dinsdag 25 februari 2025.
