Skip to content

Laatste nieuws en weetjes

Alles wat je ooit wilde weten en moet weten van Ter Groene Poorte Brugge

Topgastronomie met bier! 7CHEF!@Ottentic

1 minute read

Hapjes: 
° Gepekelde groentjes met bloemkool, snijbiet en kastanjechampignon ° Bloemkoolhumus met kruidenolie, desemcrackers en wildplukpoeder (*) ° Bitterballetje van ossenstaart en mosterdcrème en gepekelde rode kool
Soep:
Pompoensoepje Thaise stijl (*) bier: Paljas Witbier (4.2°)
Voorgerecht:
Geroosterde wortel met citrus, witbier, boekweit en hazelnoot  bier: Tietje blond van hoge gisting (7.5°)

Read More

Infonamiddagen eerste graad op 22 en 29 januari 2025!

0 minute read

Read More

Carcasse komt terug naar de Casserole op 26 november!

0 minute read

Read More

Overstappen na de herfstvakantie? Het kan!

0 minute read

Read More

Hotelschool werkt samen met Humus x Hortense

1 minute read

Humus x hortense is een gastronomisch restaurant ontstaan vanuit een verlangen om het voedselsysteem te veranderen door middel van de zintuigen en vanuit duurzame waarden. Het botanisch degustatiemenu volgt geen 4 maar 24 micro-seizoenen in functie van de dagelijkse oogst van de bioboerderijLe Monde de Mille Couleurs. Het restaurant zoekt steeds de meest kwaliteitsvolle ingrediënten en tegelijkertijd de minste voedselverspilling dankzij eeuwenoude conserveringstechnieken en zero-waste...

Read More

20ste editie Beste Belgische Wijn bijzonder succesvol

1 minute read

Read More

Alumni in the picture: Sam Vancoppenolle

2 minutes read

Mac MoulesEven verderop kan je ook terecht in Mac Moules, een seafood- en mosselrestaurant dat oorspronkelijk begon als pop-up, maar het succes werd zo groot dat er werd beslist om het continu open te houden. Mac Moules wil een amicaal restaurant zijn dat baadt in een sfeer van gezelligheid, lekker eten en vriendschap. “Na het werk moeten mensen hier wat kunnen eten met een lekker pintje erbij.”Lokale producten zijn prioriteit. “Alles moet vers zijn”, klinkt het. “We hechten erg veel belang aan...

Read More

Nieuw bij de bakkerijschool Ter Groene Poorte: Het Broodje van de Maand!

0 minute read

Read More

Onze winkels en restaurants openen in de week van 9 september!

0 minute read

Read More

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

5 minutes read

Make-overDe voorbije twee schooljaren kreeg het specialisatiejaar 7CHEF! reeds een volledige make-over. “De toekomstige chefs pakten uit met pop-up gastronomie, gast- en sterrenchefs, internationale studiereizen, uitzonderlijke praktijkmanifestaties en stages in topzaken waardoor ze alleen maar sterker werden in hun vak. Allemaal zaken die inspelen op de torenhoge nood van de voedingssector: gespecialiseerde vakmensen aanwerven." Met onze nieuwe invulling van de specialisatiejaren willen we nog...

Read More