Nieuws

Ter Groene Poorte excelleert op prestigieuze wedstrijd Junior Table Master
Op maandag 3 februari 2025 vond in de Hotelschool Doornik de wedstrijd Junior Table Master plaats, een wedstrijd in het leven geroepen door FETAM (Federation of Table Masters) om op die manier jong zaalpersoneel in de kijker te plaatsen. Gastheerscha...

Filip Claeys verzorgt ons schoolbanket op 25 februari 2025 (wachtlijst !)
Op dinsdag 25 februari 2025 komt niemand minder dan Filip Claeys (De Jonkman **) ons jaarlijkse schoolbanket verzorgen. Samen met de leerlingen van 7Chef en 7Sommelier – en ondersteuning van de leerkrachten bakkerij voor het dessert – wor...

Ter Groene Poorte opent de deuren op zondag 23 maart 2025 (13-17 uur)
Eindelijk is het weer zover. Ter Groene Poorte krijgt opnieuw een ‘opendeurdag’ zoals we die kenden voor de corona-pandemie. De school is volledig open voor bezoekers, een afspraak is niet noodzakelijk. Je kan een traject volgen en al onze afdelingen...

Infonamiddagen eerste graad op 22 en 29 januari 2025 (volzet)!
Op woensdag 22 en 29 januari 2025 houden we een eerste infomiddag voor kandidaat leerlingen die volgend jaar eventueel willen starten aan Ter Groene Poorte. De directie geeft tekst en uitleg bij het eerste schooljaar bij ons. Ook het internaat komt a...

Topgastronomie met bier! 7CHEF!@Ottentic
Onze studenten van 7CHEF! pakken uit met een pop-up kookevent in de binnenstad. Van 3 december tot en met 11 december palmen ze restaurant Ottentic in en verrassen ze met eigentijdse gerechtjes in combinatie met uitzonderlijke bieren. Ottentic Pop-up...

Alumni in the picture: Sam Vancoppenolle
“Biologisch rundsvlees en nachtverse vis” Wie in Oostende lekker wil tafelen, kan zeker terecht in één van de zaken van Sam Vancompenolle. Sam studeerde zeven jaar aan Ter Groene Poorte en begon jong als ondernemer. Amper de twintig voorbij opende hi...