Skip to content

Nieuws

Hexagon Image

Hotelschool werkt samen met Humus x Hortense

Op dinsdag 22 oktober opent Restaurant Casserole ’s avonds de deuren voor een samenwerking met Humus x Hortense, het eerste plantaardige restaurant dat een Michelinster mocht ontvangen. 7CHEF en 7Sommelier verzorgen de avond.  Wat je mag v...

Hexagon Image

20ste editie Beste Belgische Wijn bijzonder succesvol

De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseerde de 20ste jubileumeditie van de Wedstrijd Beste Belgische Wijn op woensdag 18 september 2024 opnieuw bij Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. De inschrijvingen werden afgesloten me...

Hexagon Image

Nieuw bij de bakkerijschool Ter Groene Poorte: Het Broodje van de Maand!

Bij de bakkerijschool Ter Groene Poorte werken we nauw samen met de collega’s van de hotelschool om elke maand een uniek broodje te ontwikkelen dat perfect past bij hun culinaire thema’s. Deze maand presenteren we vol trots ons – do...

Hexagon Image

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

Op maandag 2 september start het nieuwe schooljaar ook in Ter Groene Poorte. Nieuwe, ambitieuze foodies stomen zich klaar, maar het voorbije schooljaar werd achter de schermen alvast hard gewerkt aan een vernieuwende, creatieve en innovatieve invulli...

Hexagon Image

Alumni in the picture: Marieke Moyaert (Schatteman)

In de bossen van Hertsberge, op een steenworp van Oostkamp vinden we Restaurant Schatteman van Marieke Moyaert en Gregory Schatteman. Een topzaak, met topgastronomie en een topgastvrouw die ons hartelijk welkom heet in de zaak. Marieke is oud-leerlin...

Hexagon Image

Alumni in the picture: Sander Wieland (Barristo)

“We verwelkomen elke klant met een brede glimlach”Sander Wieland begon zijn opleiding aan Ter Groene Poorte met een specialisatie in bakkerij, gevolgd door een jaar als meesterpatissier. Metee na zijn studies begon hij kleinschalig: hij maakte taarte...