Food Academy organiseert Masterclass Fermentatie op 21 mei 2025
Gepubliceerd op 2 april 2025
Food Academy Ter Groene Poorte organiseert op 21 mei 2025 een unieke masterclass rond fermentatie. Fermentatie is een krachtige manier om zowel onze gezondheid als onze relatie met lokaal, seizoensgebonden voedsel te verbeteren. Het opent de deur voor culinaire experimenten, nieuwe smaken en vernieuwende eetervaringen. En het brengt een eeuwenoude traditie innovatief op het bord.
We combineren diepgaande inzichten met praktische toepassingen. In elke sessie duiken we dieper in fermentatieprocessen in verschillende culinaire omgevingen – van de bakkerij tot de slagerij, van dranken in het restaurant tot creatieve fermentaties in de keuken. In deze unieke sessies krijgt u niet alleen een voorproefje van inspirerende recepten en innovatieve toepassingen, maar bieden we ook de nodige wetenschappelijke kennis op een toegankelijke manier. Leer over de microscopische wonderen die plaatsvinden tijdens het fermentatieproces en begrijp hoe ze de smaak, textuur en voedingswaarde van voedsel transformeren. Zo kunt u na afloop van deze masterclass met kennis van zaken voedselveilig aan de slag met fermentatie.
Of u nu een professional bent die op zoek is naar nieuwe culinaire hoogstandjes en zijn vaardigheden wil verfijnen, of gewoon een enthousiaste liefhebber van heerlijk eten en drinken, onze masterclasses bieden iets voor iedereen.
In bijlage alvast onze affiche.
KLIK HIER OM ONMIDDELLIJK IN TE SCHRIJVEN
De kostprijs: 175 euro (all-in)
Graag het volledige bedrag over schrijven binnen de 10 dagen op rekeningnummer: BE45 4770 0620 0189 met vermelding van naam en Masterclass Fermentatie.
Het programma
10 uur- 10.30 uur
Onthaal in het auditorium van onze bakkerijschool.
(Gratis parkeren is mogelijk op onze parking. Met het openbaar vervoer? Vanaf het station Brugge wandelt u in 7 minuten naar onze school)
10.30 uur – 11.30 uur
Zorgt fermentatie voor een gezond microbioom, een smaakvol gerecht of is het gevaarlijk? Wetenschappelijke onderbouw door Dr. ir. Geertrui Vlaemynck (ILVO)
11.30 uur -12 uur
Panelgesprek met Dr. Ir. Geertrui Vlaemynck en Dr. Maxime Willems (Foodlab Proef)
12 uur – 13 uur
Gefermenteerde broodjeslunch met Bryn waterkefir door Thomas Gellynck (Chef Commotie) en Bryn de Craemer (Sommelier Patrick Devos)
13.00 uur – 16 uur
Demo fermentatie met innovatieve, culinaire en smaakvolle proevertjes door bioloog Maxime Willems (Foodlab Proef) en Thomas Gellynck (Chef Commotie)
16.00 uur – 17 uur
Netwerkmoment
We hopen alvast op je aanwezigheid. Wenst u meer info? Dan kan u terecht bij Nathalie Handschoewerker:
nathalie.handschoewerker@tergroenepoorte.be
