De inhoud Waar een specialisatie slager-traiteur meer focust op ‘koken’ en het bereiden van lekkere kant-en-klare maaltijden, gaan we hier dieper in op de verdere verwerking van vlees. Hoe maak je uitzonderlijke kookhammen? Hoe tover je een eigentijds wildpastei uit de oven? Kortom, we denken mee over innovatie binnen de charcuterie en leren onze studenten bereidingen te maken met minder vet, minder zout, maar met meer smaak. Hybride burgers waarin een gedeelte van het vlees wordt vervangen door groenten of plantaardige producten staan evenzeer op het programma. Wil je je als slager specialiseren in charcuterie? Of wil je als kok je eigen vleeswaren maken? Of wil je als bakker ook de stap naar vlees en charcuterie maken? Dit is jouw specialisatie! De aanpak De opleiding slager charcutier is volledig nieuw aan Ter Groene Poorte en zet met twintig uur praktijk per week hoog in op het ambacht. Twee lesuren technische vakken onderstrepen de theoretische kennis. Ook leerlingen uit de bakkerij- of hotelschool kunnen perfect instromen. Binnen de algemene vorming leer je over ondernemerschap, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Een absolute meerwaarde als je later je eigen zaak opstart. Vergeet ook niet dat je in deze specialisatie verschillende (onvergetelijke) uitstappen en studiereizen krijgt in binnen- en buitenland. Je stage start begin mei en duurt zeven weken alvorens je afstudeert met een beroepskwalificatie slager charcutier én een extra kwalificatie ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je wil instromen zonder voorkennis slagerij? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken.