Culinair Traiteur Slagerij (volzet)
Volledig schooljaar
Met de start van het schooljaar 2025-2026 krijgen de zevende leerjaren (specialisaties) een inhoudelijke facelift waardoor onze studenten sterker dan ooit naar het werkveld kunnen. Wie specialiseert, investeert in zichzelf en tilt zijn of haar vakkennis naar het hoogste niveau. Levensecht leren is de motor van je specialisatie. Met de focus op veel praktijk scherp je je basisvaardigheden aan tot je een meester bent in je vakgebied. Je komt in contact met de boeiende bedrijfswereld, loopt stage in toonaangevende zaken en je passie en creativiteit gaan hand in hand met je innovatieve blik op voeding. Je wordt niet alleen een specialist in je vak, maar je ondernemerschap schenkt je de mogelijkheden om snel je dromen en ambities waar te maken.
De inhoud
Kies je voor een specialisatie als culinair slager traiteur dan word je geschoold tot een moderne chef-slager die kennis van vlees en lekker koken nauwkeurig combineert. Als slager-traiteur mag je eigenlijk de titel van gastronoom dragen want je bent een allround chef gewapend met productkennis in alle mogelijke contexten: van catering tot events, van foodtruckfestivals tot outdoor cooking. Het zevende jaar tot slager-traiteur is de ideale opstap naar de kunst van het koken in alle mogelijke omgevingen. De kruisbestuiving van de beroepen maakt je straks sterker in het werkveld. Je toekomst ligt bij een ambachtelijke slager, traiteur, in de keukens van grote bedrijven of je stampt natuurlijk een eigen initiatief uit de grond en probeert de wereld te verbazen met je gedreven creativiteit.
De aanpak
Een slager-traiteur profileert zich meer en meer als een voedingscentrum waar vlees hand in hand gaat met gezonde, maar lekkere alternatieve gerechten. Je krijgt twintig uur praktijk in een week, aangevuld met twee uur specifieke, technische vakken. Binnen de algemene vorming leer je over ondernemerschap, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Een absolute meerwaarde als je later je eigen zaak opstart.
Vergeet ook niet dat je in deze specialisatie verschillende (onvergetelijke) uitstappen en studiereizen krijgt in binnen- en buitenland. Je stage start begin mei en duurt zeven weken alvorens je afstudeert met een beroepskwalificatie culinair traiteur slagerij én een extra attest ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden.







VAKKEN |
Specifieke vorming |
7e jaar | |
PV/TV Culinair slager : PV Vlees- en visspecialiteiten PV Traiteur convenience PV Culinair slager PV Culinair traiteurconcepten TV Technieken culinair | 22 uur |
Complementair |
Ondernemerschap | 3 uur |
Maatschappelijke communicatie en interactie | 3 uur |
Totaal | 28 |
STAGE |
Aantal weken blokstage | 7 |