De inhoud Kies je voor een specialisatie als slager-traiteur dan word je geschoold tot een moderne chef-slager die kennis van vlees en lekker koken nauwkeurig combineert. Als slager-traiteur mag je eigenlijk de titel van gastronoom dragen want je bent een allround chef gewapend met productkennis in alle mogelijke contexten: van catering tot events, van foodtruckfestivals tot outdoor cooking. Het specialisatiejaar tot slager-traiteur is de ideale opstap naar de kunst van het koken in alle mogelijke omgevingen, zowel voor wie uit slagerij komt als uit bakkerij en zelfs hotel. De kruisbestuiving van de beroepen maakt je straks sterker in het werkveld. Je toekomst ligt bij een ambachtelijke slager, traiteur, in de keukens van grote bedrijven of je stampt natuurlijk een eigen initiatief uit de grond en probeert de wereld te verbazen met je gedreven creativiteit. De aanpak Een slager-traiteur profileert zich meer en meer als een voedingscentrum waar vlees hand in hand gaat met gezonde, maar lekkere alternatieve gerechten.Je krijgt van ons twintig uur praktijk in een week, aangevuld met twee uurtjes technische vakken. Binnen de algemene vorming leer je over ondernemerschap, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Een absolute meerwaarde als je later je eigen zaak opstart. Vergeet ook niet dat je in deze specialisatie verschillende (onvergetelijke) uitstappen en studiereizen krijgt in binnen- en buitenland. Je stage start begin mei en duurt zeven weken alvorens je afstudeert met een beroepskwalificatie culinair traiteur slagerij én een extra kwalificatie ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je wil instromen zonder voorkennis slagerij? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken.