Postsecundaire opleidingen
'Het is nooit te laat om bakker, slager, kok of sommelier te worden'
Je bent nooit te oud om te leren! Onze postsecundaire opleidingen geven je de kans om te herbronnen. Het woord ‘postsecundair’ vertelt eigenlijk al veel. Het betreft een opleiding wanneer je al een diploma secundair op zak hebt, maar toch gefascineerd bent door voeding. Het kan ook perfect dat je misschien een hogere studie aanvatte, maar het je minder lag? Wel, tot aan de leeftijd van 22 jaar kan je bij ons opnieuw instappen en op twee jaar tijd het diploma van bakker-patissier, slager-traiteur of kok-sommelier halen. Geen tweede kans, maar een nieuwe kans om toch nog het beroep aan te leren waarvoor je altijd al een passie had. Misschien heb je twijfels omwille van mogelijke achterstand wat betreft praktijk? Niet nodig. Onze postsecundaire leerlingen krijgen een specifieke aanpak waarbij de leerkracht hen extra coacht waar nodig en vrijgestelde uren eventueel ingevuld worden met extra praktijklessen. Voor bepaalde – eerder gevolgde vakken – kan je na overleg met de directie vrijstellingen krijgen. Heb je interesse om in te stappen in een postsecundaire richting, neem dan contact op met de school of kom even luisteren op een infomoment.