Met de start van het schooljaar 2025-2026 krijgen de zevende leerjaren (specialisaties) een inhoudelijke facelift waardoor onze studenten sterker dan ooit naar het werkveld kunnen. Wie specialiseert, investeert in zichzelf en tilt zijn of haar vakkennis naar het hoogste niveau. Levensecht leren is de motor van je specialisatie. Met de focus op veel praktijk scherp je je basisvaardig- heden aan tot je een meester bent in je vakgebied. Je komt in contact met de boeiende bedrijfswereld, loopt stage in toonaangevende zaken en je passie en creativiteit gaan hand in hand met je innovatieve blik op voeding. Je wordt niet alleen een specialist in je vak, maar je ondernemerschap schenkt je de mogelijkheden om snel je dromen en ambities waar te maken.
De inhoud Voeding en kunst worden in dit schooljaar met elkaar verweven. Je leert niet alleen lekkere creaties te maken in chocolade- of suikerwerk, maar je kan je artistieke talent kwijt in hoogstaande sierstukken. Binnen dit specialisatiejaar krijg je les van vakmensen die jaren expertise kunnen voorleggen. De focus wordt voor honderd procent gelegd op chocolade en dat in alle facetten: van innovatieve pralines tot kunststukken, van Sinterklaas tot Pasen, van ijskappen tot confiserie. Ook in de planning: mooie studiereizen in binnen- en buitenland. Zelfs een prachtige reis naar de cacaoplantages in Mexico behoort tot de mogelijkheden. Een zevende jaar om van te watertanden van begin tot eind. De aanpak Met twintig uur praktijk is het ‘doen’ hier absoluut de motor van deze opleiding. Meer dan ooit ga je in dit specialisatiejaar met chocolade aan de slag en dit in onze gespecialiseerde lokalen. Daarnaast krijg je twee uur technische vakken, die aansluiten bij de praktijk, en bieden we lessen aan die focussen op ondernemerschap en marketing, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Ideaal als je later een eigen zaak op het oog hebt en je je wil profileren zoals het hoort. Na zeven weken stage in gerenommeerde zaken in binnen- of buitenland krijg je op het einde van het schooljaar van ons een beroepskwalificatie tot chocolatier en een attest van ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je toekomst ligt in fijne en gespecialiseerde chocoladezaken of gastronomische restaurants. Het kan alle kanten uit, maar creatief zal het ongetwijfeld altijd wel zijn.