De inhoud Voeding en kunst worden in dit schooljaar met elkaar verweven. Je leert niet alleen lekkere creaties te maken in chocolade- of suikerwerk, maar je kan je artistieke talent kwijt in hoogstaande sierstukken. Binnen dit specialisatiejaar krijg je les van vakmensen die jaren expertise kunnen voorleggen. ‘Chocolade is rock ‘ roll’, zei onze oud-leerling Dominique Persoone. Misschien treed jij binnenkort wel in zijn voetsporen. Anders dan de voorbije jaren wordt hier de focus voor honderd procent gelegd op chocolade en dat in alle facetten: van innovatieve pralines tot kunstwerken, van Sinterklaas tot Pasen, van ijskappen tot confiserie. Met andere woorden: chocolade van A tot Z. Ook in de planning: mooie studiereizen in binnen- en buitenland. Zelfs een prachtige reis naar Mexico behoort tot de mogelijkheden.Je wil instromen zonder voorkennis chocolade? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken. De aanpak Met twintig uur praktijkles is het ‘doen’ hier absoluut de motor van deze opleiding. Meer dan ooit ga je in dit specialisatiejaar met chocolade aan de slag in onze gespecialiseerde lokalen. Daarnaast krijg je twee uur technische vakken, die aansluiten bij de praktijk, en bieden we zes uur aan die focussen op ondernemerschap en marketing, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Ideaal als je later een eigen zaak op het oog hebt. Na zeven weken stage in gerenommeerde zaken krijg je op het einde van het schooljaar van ons een beroepskwalificatie tot chocolatier en een kwalificatie van ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je toekomst ligt in fijne en gespecialiseerde chocoladezaken of gastronomische restaurants.