Skip to content

Hier leert ons land wat lekker is

Ter Groene Poorte is al decennialang het kloppend hart op gebied van professionele opleidingen binnen de voeding. We leiden niet enkel vakmensen op, maar bieden ook een sterke algemene vorming. Dit geeft de leerling de nodige bagage om zich na het secundair verder te ontwikkelen. Onze leerlingen studeren af als vakmensen met een open geest. De arbeidsmarkt of verder studeren behoort tot de mogelijkheden. Om onze doelstellingen te bereiken steunen we op enkele kernwaarden: samenwerking, vakkennis, duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit!

Samenwerking, vakkennis en duurzaamheid

Samenwerking is de brandstof waarmee gewone mensen buitengewone prestaties kunnen leveren. Samenwerking met respect voor elkaars mening doet groeien en leidt tot betere inzichten en resultaten. Door samenwerking meng je alle ingrediënten van ieders talent tot een vernieuwend en innovatief gerecht. Als groep bereik je meer dan als individu. Vakkennis is daarbij essentieel om tot de juiste resultaten te komen en de gestelde doelen te bereiken. Passie en trots doen groeien naar vakmanschap. Een vakman leert zichzelf kritisch beoordelen, durft en wil bijleren en beschikt over een flinke dosis beroepsernst en fierheid. Binnen een moderne maatschappij neemt ook duurzaamheid steeds meer een belangrijke rol in. Welke producten kies is ik? Hoe ga ik om met voedselverspilling en op welke manier ga ik, als voedingsexpert, een steentje bijdragen voor een duurzame toekomst op ons bord. Ter Groene Poorte trekt al jaren de kaart van een duurzaam, gezond en weldoordacht beleid.

Kwaliteit en creativiteit

Kwaliteit bepaalt je eindproduct, met creativiteit maak je het verschil. Door te kunnen, te mogen en te durven experimenteren werk je actief aan vernieuwing en innovatie. Door creativiteit word je enthousiasme iedere dag aangewakkerd en geeft het zin in meer en beter worden. Vanuit een sterke teamgeest geef je openheid, creativiteit en vrijheid bij iedereen een kans. Op een kwalitatieve manier maken we jongeren iedere dag sterker in hun passie voor voeding. Het begint in het eerste jaar met een toastje smeren of een zandkoekje maken en het eindigt na een specialisatiejaar met een formidabel sierstuk in chocolade of een sterrenmenu.