Kies je voor een specialisatie als slager-traiteur dan word je geschoold tot een kenner van verse vlees- waren, panklare gerechten en kant-en-klare maaltijden. Als slager-traiteur mag je eigenlijk de titel van gastronoom dragen want je bent een allround chef gewa- pend met productkennis over varkens, runderen en gevogelte en je leert daarmee gastronomische gerech- ten in traiteurvolumes te maken.
Het specialisatiejaar tot slager-traiteur is een logisch vervolg op de slagerijopleiding, maar kan evenzeer een verlengstuk van de hotelschool zijn. De kruisbestuiving van de beroepen maakt je straks sterker in het werk- veld. Je werkt in onze nieuwe slagerijschool waar prak- tijk je vakmanschap wekelijks bijschaaft. Op het einde van het jaar doe je ervaring op door een buitenlandse studiereis en ga je op stage in een toonaangevende traiteuromgeving.
Toekomst
Werkzekerheid is in deze sector nooit een probleem. Wie de vacatures openslaat, kan er niet omheen. Overal worden geschoolde voedingskrachten gezocht. Je toekomst ligt bij een ambachtelijke slager, traiteur of catering- dienst of je stampt een eigen initiatief uit de grond en probeert de wereld te verbazen met je gedreven creativiteit. Je specialisa- tie maakt alvast dat je klaar bent om in het werkveld te stappen en goed het onderscheid kan maken in hoogstaande kwaliteit, smaak en geur.
Innovatie
Innovatie in onontbeerlijk. Een slager- traiteur profileert zich meer en meer als een voedingscentrum waar vlees hand in hand gaat met gezonde, vegetarische of vegan alternatieven. We eten misschien minder, maar bewuster vlees met een gevarieerd assortiment aan producten. De slager speelt in op de moderne eisen van de klant. Voor elk wat wils, ook bij je slager-traiteur.