Slagerijschool 2de graad (BSO)
'Van versnijding tot bereiding'
Met onze slagerijopleiding krijg je het beroep van slager volledig in de vingers. Praktijkervaring doe je op in een hypermoderne slagerijafdeling. Dankzij de geavanceerde faciliteiten en de nieuwste apparatuur krijg je de best mogelijke opleiding in het slagersvak.
Je leert alles over vers vlees, panklare gerechten, charcuterie en alternatieve producten die thuishoren in de toonbank van de moderne slager. Runderen, varkens, pluimvee of wild? Onze vakmensen leren je alles van versnijding tot bereiding. Les krijg je in het slagerijgebouw dat voorzien is van de meest moderne infrastructuur zodat de opleiding naadloos op het werkveld aansluit. Praktijklessen worden afgewisseld met een uitgekiende theoretische bagage die je in staat stelt als ambachtelijke slager aan de slag te gaan of een eigen zaak op te starten.
Een slager is tegenwoordig een moderne kok. Hij weet alles van vlees, maar presenteert daarnaast kant-en-klare gerechten en alternatieve producten. Vegetarische burgers, vegan hapjes, charcuterie op basis van zeewier of gezonde alternatieven? Naast vers vlees, komt het allemaal aan bod in de veelzijdige wereld van de moderne slager. En sla de krant maar eens open. Wedden dat je vrij snel een vacature voor slager of vleesverwerker vindt? Slager-traiteur is een knelpuntberoep geworden, maar wij zien het veel meer als een beroep met toekomst. Een beroep waarin de moderne slager zijn creativiteit kwijt kan. De slager-traiteur wordt de komende jaren nog meer een ‘foodie’, een vakman die weet hoe hij kan charmeren met lekker en vers vlees. Zijn productkennis zorgt ervoor dat het lekkerste stukje op je bord komt.
Wat kun je verwachten?
- Een brede algemene vorming en een praktijkopleiding.
- Je werkt in kleine groepjes, zodat er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.
- De kneepjes van het vak worden je bijgebracht door ervaren slagers en traiteurs.
- Je werkt in de meest moderne infrastructuur die je klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.
- Toegang tot gerenommeerde stageplaatsen in binnen- en buitenland.
- Als grootste slagerijschool van het land is expertise bij ons het toverwoord.
Welke toekomst heb je?
- Ter Groene Poorte op je cv staat voor werkzekerheid.
- Slager is en blijft een knelpuntberoep, dus is werkzekerheid gegarandeerd, of het nu een slagerij-afdeling van een grootwarenhuis is of als je zelfstandig aan de slag wilt.
- Je studeert af als slager, maar je kent ook de kneepjes van het vak van traiteur.
- Verder studeren blijft altijd een optie.
VAKKEN |
Algemene vorming |
3e jaar | 4e jaar | |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Maatschappelijke vorming | 3 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
Wiskunde | 2 | 2 |
ICT en mediawijsheid | 1 | |
Artistieke vorming | 1 |
Basis en specifiek |
PV/ TV Slagerij | 18 | 19 |
Totaal | 33 | 33 |
STAGE |
Aantal weken blokstage | 2 |