Hotelschool 2de graad (TSO)
Gastvrijheid en culinaire perfectie: een stijlvolle opleiding!
Als je kiest voor onze hotelschool, kies je voor een toekomst als chef-kok of als maître d’hotel. Tijdens je opleiding leer je alle facetten van beide stielen. De eerste twee jaar leer je de basis, vanaf het vijfde jaar koken we op een hoger niveau. Je kookt en bedient ook échte klanten in onze restaurants. Dankzij een zo breed mogelijk lessenpakket gunnen we je de tijd om je te verdiepen in de wondere wereld van geuren,
kleuren en smaken. Nieuwe smaken moet je proeven.
Welke wijn past nu het best bij een voorgerechtje met vis? Of is er misschien een alcoholvrij alternatief? Eten is veel meer dan een primaire behoefte, het is een belevenis waarbij de zintuigen tot het uiterste geprikkeld worden. Aan onze hotelschool gaat de chef-kok hand in hand met de zaalmeester. Als sommelier imponeer je je gasten met je gastvrijheid, vriendelijkheid en talenkennis. Als chef-kok werk je achter de schermen hard om het perfecte gerecht op tafel te toveren.
Ga je voor een sterrenzaak? Of liever een kleine, maar gezellige bistro? Of misschien ga je voor take away, een snackbar of een vernieuwend foodconcept? Eén ding is duidelijk: je schrijft zelf je toekomst, maar je kan wel alle kanten uit. Veel zorgen over werkzekerheid hoef je je alleszins niet te maken. Wij Belgen zijn Bourgondiërs en blijven altijd uit eten gaan. Na je stage kan je ongetwijfeld meteen aan de slag. Vraag het gerust eens aan één van onze oud-leerlingen. Je herkent ze aan het Ter Groene Poorte-bordje aan hun gevel.
Wat kun je verwachten?
- Een brede algemene vorming en een praktijkopleiding.
- Je werkt in kleine groepjes, zodat er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.
- Talen vormen een belangrijk deel van je theoretische opleiding.
- De kneepjes van het vak worden je bijgebracht door topchefs die ruime ervaring hebben in de gastronomische wereld.
- Je werkt in de meest moderne infrastructuur die je klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.
- Toegang tot gerenommeerde stageplaatsen in binnen- en buitenland.
- Tijdens je schoolcarrière evolueer je door verschillende instructierestaurants: van Fornuis tot Pepermolen en tot slot de Bistro Ter Groene Poorte en Restaurant Casserole.
Welke toekomst heb je?
- Ter Groene Poorte op je cv staat voor werkzekerheid.
- Een carrière in een toprestaurant, een kleinere bistro of zelfs in een grootkeukenomgeving.
- Als maître creëer je een onvergetelijke ervaring voor je gasten.
- Werkzekerheid! De horeca smeekt naar ambitieuze, goed opgeleide jongeren die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken.
- Ook verder studeren is een optie: hotelmanagement sluit naadloos aan op deze opleiding.
VAKKEN |
Algemene vorming |
3e jaar | 4e jaar | |
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Engels | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Nederlands | 4 | 4 |
Wiskunde | 3 | 3 |
ICT en mediawijsheid | 1 | |
Artistieke vorming | 1 |
Basis en specifiek |
PV/ TV Horeca | 13 | 13 |
Bedrijfswetenschappen | 1 |
Totaal | 33 | 33 |
STAGE |
Aantal weken blokstage | 2 |