Eerste jaar l B-stroom
Open, brede en sterke eerste graad
De eerste twee jaar word je ondergedompeld in alle voedingsberoepen die de school rijk is. Dankzij praktijkmodules van elf weken bakkerij-, slagerij en hotelschool toets je af waar je interesses liggen. Daarna maak je de keuze van je hart bij aanvang van het derde jaar. Jouw creativiteit wordt de drijfveer om gastronomische grenzen te verleggen. En dit doe je nooit alleen. Laat je inspireren door leermeesters in het vak en door de vele enthousiaste leeftijdsgenoten!
Uiteraard combineren we praktijk met theorie. We zetten resoluut in op een goed onderbouwde basis, een open, brede en sterke eerste graad. Je krijgt de algemene standaardvakken en één keer per week mag je in onze ateliers aan de slag. Wat je maakt, proef je zelf of neem je gewoon trots mee naar huis. Wedden dat ook jij snel de smaak te pakken krijgt en vlot nieuwe uitdagingen aangaat?
Toekomst
In de eerste graad lijkt de toekomst nog ver weg. Je hebt nog alle tijd om te doen, te observeren en vooral te dromen. Het feit dat je alle voedingsberoepen leert kennen, helpt je op weg om de juiste keuzes te maken. In het eerste en tweede jaar krijg je al les van echte vakmensen. Ja, van echte bakkers, echte slagers en echte koks. Ze leren je iedere week kleine kneepjes van het vak, coachen je aan de zijlijn en zoeken het talent dat in jou zit. We zijn ervan overtuigd dat iedere leerling kwaliteiten heeft. Aan ons om die te ontdekken en de ruwe diamant te slijpen tot een volwaardige edelsteen.
Innovatie
Ter Groene Poorte houdt op alle vlakken de vinger aan de pols. Ja, je krijgt zelfs al voor een stuk les in onze nieuwe gebouwen. Vernieuwing, creativiteit en innovatief denken worden hier letterlijk met de lepel meegegeven. Je leert dat voeding verrijkend is en je bent snel op de hoogte van alle trends die momenteel spelen.
VAKKEN |
Algemene vorming |
B-stroom | |
Godsdienst | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 |
Maatschappelijke vorming | 3 |
Engels | 1 |
Frans | 2 |
Nederlands | 4 |
Wiskunde | 4 |
Muziek | 1 |
Beeld | 1 |
Techniek | 4 |
Natuurwetenschappen | 2 |
Klassenuur | 1 |
Differentiatie |
Praktijk voeding en horeca (context bakkerij) | Praktijk voeding en horeca (context keuken en zaal) | Praktijk voeding en horeca (context slagerij) | 4 |
ICT en mediawijsheid | 1 |
Totaal | 33 |