Specialisatiejaar 7 Specialiteiten- en dieetbakkerij
De revival van brood
Kies je voor dit specialisatiejaar dan word jij de mees- terbakker die alles weet over specifieke producten binnen bepaald marktsegmenten. Je krijgt inzichten rond voedingswaarden, je leert werken rond ‘gezonde patisserie’ en je zet klassieke recepten probleemloos om naar glutenvrij, vezelrijk of suikerarm. Creativiteit blijft je motor. Of het nu brood, banket of gebak is.
Brood is gezond. Je leert alles over (oer)granen en desems en kan als geen ander een broodassortiment om u tegen te zeggen op de plank toveren. In dit specialisatiejaar kneden we je letterlijk tot de perfecte bakker met inzicht, technisch vernuft en oog voor detail. Je krijgt een volledige dag praktijk bakkerij, een halve dag banket en een halve dag ga je aan de slag met recepten om die te optimaliseren.
Toekomst
De revival van brood. Dat is wat er de komende jaren staat te gebeuren. Brood is een oerproduct dat door de jaren heen ongelofelijk veel metamorfoses kende. Smaak blijft het hoogste goed voor de moderne bakker, maar ook technologie helpt graag een handje. Met nieuwe remrijskasten en hoogtechnologische ovens kan de bakker steeds meer overdag produceren en iets langer van de nachtrust genieten. Nachtwerk is steeds meer een keuze geworden. Je leert de processen aan- passen om het werk naar de dag te verleggen en je houdt rekening met allerhande voedingsschema’s en -noden.
Innovatie
Je krijgt les in onze nieuwe bakkerijschool, state-of-the-art innovatie, en leert hoe je tarwe en oergranen van de korte keten kan verwerken in broden. Ook lokale quinoa wordt in producten verwerkt. In dit specialisatiejaar ga je aan de slag met producten die je aanvankelijk nog niet kent, maar die later een meer- waarde geven in het proces en uiteindelijk ook in smaak.