De inhoud Ons specialisatiejaar gastronomie heeft een krachtige naam: CHEF! Het uitroepteken staat symbool voor de passie, creativiteit en innovatie die we in de keuken en op het bord willen uitstralen. We willen jou inspireren om het verschil te maken, niet alleen in de gerechten die je bereidt, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling als chef. In dit specialisatiejaar werken we modulair. We werken op het ritme van de seizoenen en met specifieke producten. Starten doen we in het najaar met de focus op plant-based en specerijen, waarna we de wereld van wild en vlees induiken. Dit is echter niet alles: onze reis gaat verder met vis, schaal- en schelpdieren, waarbij we finaal de smaken van Barcelona verkennen. We leggen in dit specialisatiejaar de lat erg hoog. Je verdiept je in de wereldwijde gastronomie, omarmt nieuwe kooktechnieken en werkt je borden af als een meesterlijk kunstwerk. De aanpak Met achttien uur praktijkles focussen we volledig op ‘doen’. Ervaring doe je op in ons didactisch en gastronomisch restaurant Casserole. Daarnaast organiseren we diverse pop-up events zodat je ook op locatie kan tonen wat je in je mars hebt. Acht lesuren houden we vrij voor lessen ondernemerschap, talen (toegespitst op de context van chef!), maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Aan het einde van het schooljaar loop je zeven weken stage in topzaken die hoog aangeschreven staan in de Michelingids of GaultMillau. De stageplaatsen worden in overleg met de student vastgelegd zodat ze passen binnen de persoonlijke ambitie. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden.De sky is the limit en dat weet je als geen ander op het bord te vertalen. Op het einde van het schooljaar krijg je van ons een beroepskwalificatie kok en een kwalificatie van ondernemerschap. Juist, wil, je instromen zonder voorkennis horeca? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken.