Skip to content

Studieaanbod

Specialiteit arbeidsmarkt

Specialisatiejaar 7 CHEF!

Nieuwe smaken moet je proeven

 

Ons specialisatiejaar gastronomie, heeft een krachtige naam: CHEF! Het uitroepteken staat symbool voor de passie en de creativiteit die we in de keuken en op het bord willen uitstralen. We willen jou inspireren om het verschil te maken, niet alleen in de gerechten die je bereidt, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling als chef.

In dit specialisatiejaar werken we modulair. We werken op het ritme van de seizoenen en met producten in de kijker. Starten doen we in het najaar met de focus op verse groenten, fruit, kruiden en specerijen, waarna we de wereld van wild en vlees induiken. Dit is echter niet alles: onze reist gaat verder met vis en schaal- en schelpdieren, waarbij we de smaken van Barcelona verkennen. De eindfinale draait om de nieuwste culinaire trends, waarin alles samenkomt wat je hebt geleerd.

In dit leertraject wordt er gewerkt met spreiding van evaluaties, dus geen stressvolle examens. In plaats daarvan krijg je volop feedback, zodat je kunt groeien in je persoonlijke vaardigheden. Deze specialisatie wordt een jaar vol smaak, creativiteit en de kans om uit te groeien tot een echte CHEF! Wie kiest voor een specialisatie topchef, verlaat het pad van ‘de zaal’ en ontplooit zich volledig achter de potten en pannen.

We leggen in dit specialisatiejaar de lat erg hoog. Je verdiept je in de wereldwijde gastronomie, omarmt nieuwe kooktechnieken en werkt je borden af als een meesterlijk kunstwerk. De grootste waardering krijg je van de klanten die in restaurant Casserole komen lunchen. Onze chefs begeleiden je tot in de puntjes zodat je tijdens je stage in een topzaak meteen kan tonen wat je in je mars hebt.

Innovatie

‘Nieuwe smaken moet je proeven’. In dit specialisatiejaar wordt volop geëxperimenteerd met smaak. We zetten in op gastronomie die past in het hedendaagse karakter van onze eetcultuur. Vegetarisch, veganistisch, streekproducten, vergeten groenten of minder bekende vissoorten? We maken van jou een topchef met een open kijk op gastronomie.

2024 -2025
7e jaar
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken4
Frans2
Engels2
Duits1
Bar en drankenbeheer2
Drankenkunde5
Praktijk/ stage15
Aantal weken blokstage6