KOK (Chef!)
Volledig schooljaar
Met de start van het schooljaar 2025-2026 krijgen de zevende leerjaren (specialisaties) een inhoudelijke facelift waardoor onze studenten sterker dan ooit naar het werkveld kunnen. Wie specialiseert, investeert in zichzelf en tilt zijn of haar vakkennis naar het hoogste niveau. Levensecht leren is de motor van je specialisatie. Met de focus op veel praktijk scherp je je basisvaardigheden aan tot je een meester bent in je vakgebied. Je komt in contact met de boeiende bedrijfswereld, loopt stage in toonaangevende zaken en je passie en creativiteit gaan hand in hand met je innovatieve blik op voeding. Je wordt niet alleen een specialist in je vak, maar je ondernemerschap schenkt je de mogelijkheden om snel je dromen en ambities waar te maken.
De inhoud
Ons specialisatiejaar gastronomie heeft een krachtige naam: CHEF! Het uitroepteken staat symbool voor de passie, creativiteit en innovatie die we in de keuken en op het bord willen uitstralen. We willen jou inspireren om het verschil te maken, niet alleen in de gerechten die je bereidt, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling als chef. In dit zevende jaar werken we thematisch, op het ritme van de seizoenen en met specifieke producten. Starten doen we in het najaar met de focus op plant-based en specerijen, waarna we de wereld van wild en vlees induiken. Dit is echter niet alles: onze reis gaat verder met vis, schaal- en schelpdieren, waarbij we finaal de smaken van Barcelona verkennen. We leggen de lat erg hoog. Je verdiept je in de wereldwijde gastronomie, omarmt nieuwe kooktechnieken en werkt je borden af als een meesterlijk kunstwerk.
De aanpak
Met twintig uur praktijk en technische vakken focussen we volledig op ‘doen’. Ervaring doe je op in ons didactisch en gastronomisch restaurant Casserole. Daarnaast organiseren we diverse pop-up events zodat je ook op locatie kan tonen wat je in je mars hebt. We houden ook lessen vrij voor ondernemerschap, talen (toegespitst op de context van chef!), maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Aan het einde van het schooljaar loop je zeven weken stage in topzaken die hoog aangeschreven staan in de Michelingids of GaultMillau. De stageplaatsen worden in overleg met de student vastgelegd zodat ze passen binnen de persoonlijke ambitie. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. De sky is the limit en dat weet je als geen ander op het bord te vertalen. Op het einde van het schooljaar krijg je van ons een beroepskwalificatie kok en een attest van ondernemerschap.









VAKKEN |
Specifieke vorming |
PV/TV Kok : PV Keukentechnieken (voorbereiding) PV Keukentechnieken (restaurant) PV Keukenprojecten (gastdocenten en studie-uitstappen) TV Technisch vak | 20 uur |
Engels | 2 uur |
Frans | 2 uur |
Complementair |
Ondernemerschap | 2 uur |
Maatschappelijke communicatie en interactie | 2 uur |
Totaal | 28 |
STAGE |
Aantal weken blokstage | 7 |