Skip to content

Studieaanbod

Specialisatie arbeidsmarkt

Chef de partie: groenten, fruit en kruiden

Half schooljaar

De inhoud
Gezonde voeding staat met een uitroepteken op de menukaarten van hedendaagse horecazaken. Wist je dat je met 1 bloemkool een volledig gerecht kan maken, met krokante elementen, crémige mousses en fijne soorten gelei? Hier leer je er alles over! Mensen kiezen ervoor om minder, maar bewuster vlees of vis te eten en zoeken alternatieven in plantaardige producten. Binnen deze specialisatie gaan we aan de slag met (vergeten) groenten, (uitzonderlijke) fruitsoorten van eigen of exotische origine en specifieke kruiden die onze gerechten dat tikkeltje extra geven. We werken volwaardige plant-based alternatieven uit die niet alleen lekker zijn, maar ook oogstrelend gepresenteerd worden op het bord. Wie deze specialisatie volgt, mag zich een moderne en eigentijdse veggie of vegan-chef noemen. Het aanbod varieert van culinaire pareltjes tot comfortfood alleen denkpiste is anders. Nu vertrekken we vanuit vlees en vis en vullen we aan met groenten en fruit. In deze specialisatie is het precies omgekeerd.

De aanpak
Deze specialisatie is anders omdat het geen volledig schooljaar in beslag neemt. Je start in september (of in februari) en het eindigt in januari (of juni). Je krijgt achttien uur praktijk per week, wat impliceert dat we snel vooruitgaan. Naast twee lesuren met technische vakken leren we je economisch handelen en denken, blijven we aandacht hebben voor talen en is er ook een rol weggelegd voor maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Na je stage van drie weken verkrijg je de beroepskwalificatie chef de partie groenten, fruit en kruiden! Dit specialisatiejaar start zowel ingericht in september als in februari. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je wil instromen zonder voorkennis? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken.

 

Dit specialisatiejaar wordt enkel en alleen aangeboden op Ter Groene Poorte.

2025 -2026 (Half schooljaar)
7e jaar
Algemene vorming8 uur
omvat: economisch handelen
omvat: talen
omvat: communicatie
omvat: maatschappelijke oriëntatie
Technische vakken2 uur
Praktijk18 uur
Aantal weken blokstage3