Skip to content

Studieaanbod

Specialisatie arbeidsmarkt

Chef de partie: brood banket en desserts

Half schooljaar

De inhoud
Of je nu uit de hotelschool of de bakkerijschool komt, je kan perfect instappen in een specialisatie ‘chef de partie desserts, gebak en brood’. In een half schooljaar leer je alle ins and outs over de innovatieve broodsoorten, desems, hi-class patisserie en afgewerkte desserts op bord en dit allemaal toegespitst op de dienst in een restaurant. Onze vakmensen uit de bakkerij- en hotelschool geven je expertise door die je later binnen een toprestaurant of een toonaangevende bakkerij met verbruikszaal zeker kan gebruiken. Eind december doe je drie weken stage voor je het werkveld in stapt of een aansluitende specialisatie ‘chef de partie groenten, fruit en kruiden’ volgt.

De aanpak
Deze specialisatie is anders omdat het geen volledig schooljaar in beslag neemt. Je start in september (of in februari) en het eindigt in januari (of juni). Je krijgt achttien uur praktijk per week, wat impliceert dat we snel vooruitgaan. Naast twee lesuren met technische vakken leren we je economisch handelen en denken, blijven we aandacht hebben voor talen en is er ook een rol weggelegd voor maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Na je stage van drie weken verkrijgt je de beroepskwalificatie chef de partie. Dit specialisatiejaar start zowel ingericht in september als in februari. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je wil instromen zonder voorkennis? We gaan graag met jou in overleg om dit mogelijk te maken. Volg je twee “chef-de-parties”? Dan heb je op 1 schooljaar zelfs twee extra beroepskwalificaties op zak!

2025 -2026 (Half schooljaar)
7e jaar
Algemene vorming8 uur
omvat: economisch handelen
omvat: talen
omvat: communicatie
omvat: maatschappelijke oriëntatie
Technische vakken2 uur
Praktijk18 uur
Aantal weken blokstage3