Bakkerijschool 3de graad (BSO)
Duik in de wereld van brood, gebak en patisserie!
Onze gloednieuwe bakkerijschool is een state-of-the-art infrastructuur die inspeelt op de noden van de moderne bakker, patissier en chocolatier. De bakker van vandaag is al lang niet meer de bakker van twintig jaar geleden. De technieken zijn veranderd, er wordt volop ingezet op smaak en ook nachtwerk is geëvolueerd naar een keuze. Het beroep is nog veelzijdiger geworden. Passie blijft belangrijk, creativiteit maakt het verschil.
Vanaf het vijfde jaar kies je voor een opleiding op TSO (dubbele finaliteit) – of BSO-niveau (arbeidsfinaliteit). De praktijklessen blijven het hart van je opleiding, maar daarnaast leer je ook de theoretische aspecten van het vak. Je krijgt les van echte vakmensen. Hij staat naast je en is niet alleen een leerkracht, maar ook een coach die je iedere dag beter maakt.
Als je kiest voor onze bakkerijschool, kies je voor een toekomst als (ambachtelijk) broodbakker, patissier of chocolatier. Een toekomst die niet alleen lekker oogt, maar ook zekerheid biedt. De rol van bakker evolueert dan misschien, maar zal nooit verdwijnen. Werkzekerheid is hier een extra troef. Gewapend met kennis en vaardigheden word je klaargestoomd voor stages in binnen- of buitenland om daarna te specialiseren of aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Nieuwe trends bepalen de toekomst. Hier leer je werken met oergranen, krijg je vegan baktechnieken onder de knie en weet je hoe je glutenvrij brood en suikervrije taarten maakt. Je leert brood en patisserie maken op maat van de klant en weet rekening te houden met allergenen of alternatieve grondstoffen in het productieproces. Je bent trots dat je een moderne bakker bent.
Wat kun je verwachten?
-
-
-
-
- Een brede algemene vorming en een praktijkopleiding.
- Je werkt in kleine groepjes, zodat er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.
- De kneepjes van het vak worden je bijgebracht door meesterbakkers en -patissiers.
- Toegang tot gerenommeerde stageplaatsen in binnen- en buitenland.
- Je werkt in de meest moderne infrastructuur die je klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.
- Als grootste bakkerijschool van het land is expertise bij ons het toverwoord.
-
-
-
Welke toekomst heb je?
-
-
-
- Ter Groene Poorte op je cv staat voor werkzekerheid.
- Je groeit uit tot een volwaardige meesterbakker, meesterpatissier of bakkerijtechnicus
- Verder studeren blijft altijd een optie.
- Vakmanschap blijf je combineren met inzicht, passie en creativiteit.
-
-
VAKKEN |
Algemene vorming |
5e jaar | 6e jaar | |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Maatschappelijke vorming | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Nederlands | 2 | 2 |
Wiskunde | 1 | 1 |
Artistieke vorming | 1 |
Basis en specifiek |
PV/ TV brood en banket (inclusief stage) | 21 | 21 |
Bedrijfswetenschappen | 1 | 2 |
Totaal | 34 | 34 |
STAGE |
Aantal weken blokstage | 4 | 5 |