OPLEIDINGEN
HET GEHEIM VAN ELK VAK ONTDEK JE DOOR PASSIE!
Droom je van een carrière als topchef, meesterpatissier, slager-traiteur, grootkeukenkok of sommelier? Ter Groene Poorte maakt je dromen waar.
EERSTE GRAAD (+12j)
Starten aan Ter Groene Poorte kan je vanaf 12 jaar. Tijdens de eerste twee jaar leer je stap voor stap kleine dingen binnen bakkerij, slagerij en keuken-restaurant. Het eerste middelbaar wordt jouw springplank naar een smaakvolle carrière binnen de voeding!
RESTAURANT & KEUKEN
Wie kiest voor onze hotelschool, kiest voor een toekomst als chefkok of als zaalmaître. Tijdens je opleiding leer je alle facetten van beide stielen. De eerste twee jaar leer je de basis, vanaf het vijfde jaar koken we op een hoger niveau. Je kookt en bedient ook échte klanten in onze restaurants.
BAKKERIJSCHOOL
Wie kiest voor onze bakkerijschool kiest, kiest voor een toekomst als (ambachtelijk) bakker, patissier of chocolatier. Je krijgt les van echte vakmensen en je doet ervaring op in toonaangevende stageplaatsen. Als moderne bakker weet jij als geen ander wat lekker is.
SLAGERIJSCHOOL
Wie kiest voor onze slagerijschool, kiest voor een toekomst als culinair slager-traiteur. Een toekomst waarin je als moderne slager een hedendaags assortiment op maat van je klanten kan presenteren. Les krijg je in ons hypermoderne, nieuwe slagerijgebouw.
SPECIALISATIEJAREN
Ter Groene Poorte biedt acht specialisatiejaren aan die perfect aansluiten op de eerder gevolgde opleiding van bakker, slager, kok-hotelier, grootkeukenkok of voedingstechnicus. Ook vanuit andere gelijkaardige scholen kunnen leerlingen instromen in een specialisatie naar keuze.
POSTSECUNDAIRE OPLEIDINGEN
"Nooit te oud om te leren!" Een diploma secundair al op zak, maar je twijfelt over je verdere toekomst? Het kriebelt alsnog om bakker, chocolatier, slager-traiteur of grootkeukenchef te worden? Dan krijg je hier de nodige leerstof om je succesvol om te vormen in het vak dat je voorkeur uitdraagt.
Laat je inspireren door meesters in het vak.
Ontdek welke wereldberoemde chefs de basis van hun grandioos talent hebben geleerd op Ter Groene Poorte!
Want iedereen die gedreven is door passie en volharding kan, mits een degelijke opleiding het neusje van de zalm worden in de wereld van de voeding.
Roger van Damme Meesterpatissier
Na drie jaar Ter Groene Poorte wist ik het al ‘this is it’, dit wil ik de rest van mijn leven doen. Al op de schoolbanken was ik een perfectionist. Het was nooit goed genoeg. Perfectionisme is een slechte eigenschap. Het zorgt ervoor dat je nooit rust kent en altijd beter wil doen, maar het resultaat is uiteraard van een hoog niveau.”
Stephan Destrooper Meesterpatissier
“Na drie jaar Ter Groene Poorte wist ik het al ‘this is it’, dit wil ik de rest van mijn leven doen. Al op de schoolbanken was ik een perfectionist. Het was nooit goed genoeg. Perfectionisme is een slechte eigenschap. Het zorgt ervoor dat je nooit rust kent en altijd beter wil doen, maar het resultaat is uiteraard van een hoog niveau.”
Gert De Mangeleer sterrenchef en Joachim Boudens sterrenmaître
'Je mag falen. Dat hoort bij ondernemen. Maar verlies nooit je passie!'