×
SPECIALISATIEJAREN
"Specialiseren is een must"

Ter Groene Poorte biedt acht specialisatiejaren aan die perfect aansluiten op de eerder gevolgde opleiding van bakker, slager, kok-hotelier, grootkeukenkok of voedingstechnicus. Ook uit andere gelijkaardige scholen kunnen leerlingen perfect instromen in een specialisatie.

Voor elk wat wils dus. Specialiseren is een absolute meerwaarde om te slagen in het werkveld. Je krijgt een bredere en diepere kijk op het praktijkgebeuren en je werkt intens rond een bepaalde ambacht. Een overzicht:

BAKKERIJSCHOOL

Meesterpatissier:
Je werkt vooral rond chocolade en patisserie. Op het einde van het jaar creëer je schilderijtjes op het bord van je klanten. Wie dit specialisatiejaar volgt, wordt misschien wel de nieuwe Roger Van Damme. In dit specialisatiejaar wordt ook een onderscheid gemaakt tussen leerlingen met een vooropleiding bakkerij en leerlingen met een vooropleiding hotelschool.

Meesterbakker: Brood is je passie. Niet zomaar een bruin broodje of een doorsnee pistolet. Hier denk je verder. Hier ga je aan de slag met andere soorten deeg, werk je met desems en creëer je unieke broodsoorten die jou ver doen uitstijgen boven de klassieke warme bakker.

SLAGERIJSCHOOL

Slager Traiteur: Je groeit uit tot een slager met een visie. Een slager die zijn assortiment weet uit te breiden met kant-en-klare gerechten, heerlijke hapjes, vegetarische alternatieven en verse pastasalades. Je bent geen slager meer, maar een modern kok-gastronoom.

HOTELSCHOOL

Sommelier: Een meester der dranken, dat ben je na je opleiding. Of het nu wijn, thee, water of bier betreft, je weet je klanten gepassioneerd te vertellen over de dranken die je bij de maaltijd aanbiedt. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn je op het lijf geschreven. O ja, je gaat ook op studiereis naar Zuid-Afrika of Chili.

Topchef: Achter elke goeie maître staat een topchef. En vice versa. Wie zich wil verdiepen in fijnkeuken en verder wil gaan in de creatie van fijne vis- en vleesgerechten zit met dit Specialisatiejaar als gegoten. Hier word je letterlijk klaargestoomd voor de toprestaurants.

Event Butler: Altijd al Tomorrowland of Rock Werchter willen organiseren? Wel, deze opleiding biedt een perfecte mix tussen gastheerschap (butler) en events organiseren. Je groeit uit tot een complete huismanager die de agenda weet bij te houden van je overste of je bent het cement tussen de planner en de uitvoerder van een evenement.

GROOTKEUKEN

Chef Grootkeukenkok: Dit specialisatiejaar vervolmaakt in de catering/grootkeuken. Je leert beter, completer en lekkerder koken voor grote groepen zonder daarbij je planning uit het oog te verliezen. Logistiek, foodcost en portionering hebben na dit jaar geen geheimen meer voor je.

VOEDINGSTECHNIEKEN

Proces- en Productieassistent Voeding: Deze specialisatie is de complete brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Tijdens de opleiding werk je al twee dagen per week in een bedrijf. Indien je stage en je theorie goed zijn, krijg je zelfs een arbeidscontract van minimum zes maanden na de opleiding!

 

Onze troeven

  • Specialiseren is niet alleen vervolmaken. Het staat ook keurig op je cv. Leerling die uit de beroepsrichting komen, verkrijgen na het specialisatiejaar een diploma dat gelijkgesteld is met de technische opleiding na het zesde jaar.
  • Binnen elk specialisatiejaar verken je de wereld. Studiereizen naar Barcelona, Chili, Zuid-Afrika, Zwitserland, Ierland of Italië maken je blik op de wereld mondiaal.
  • Je krijgt les van de beste vaklui.
  • Stage in topzaken in binnen- en buitenland.
Jouw toekomst

  • Een creatieve en smaakvolle job in de wereld van de gastronomie.
  • Een ideale voorbereiding op zelfstandig ondernemerschap.
  • Verder studeren is een optie.
  • Werkzekerheid! Specialiseren binnen een beroep dat vaak onder de ‘knelpunten’ valt is een extra troef. Met de juiste motivatie en gedrevenheid kan je meteen na je opleiding aan de slag.
  • Je bouwt mee aan de toekomst van de gastronomie. Onze oud-leerlingen zijn het DNA van de school.