×
Daan Vanslembrouck
14 November 2019
Week van de Smaak

Smaak en Ter Groene Poorte gaan hand in hand. Het spreekt voor zich dat we tijdens de Week van de Smaak heel wat activiteiten doen. We bundelen graag even de activiteiten die plaats zullen vinden.

Workshops slagerij
Op woensdag 13 november konden leerlingen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten kennis maken met het beroep van slager-traiteur. Tijdens creatieve workshops leerden ze zelf een handgemaakte frikandel en een worstenbroodje maken. Op die manier hopen we de kinderen te enthousiasmeren voor het mooie beroep van slager-traiteur.

Vegan lifestyle

Directie achter de kookpotten
Op donderdag 14 november starten we met de officiële opening van de week van de smaak op Ter Groene Poorte. De directie opent, samen met het beleidsteam van de school, De Week van de Smaak. Daarvoor trekken ze de koksmutsen aan in de grootkeuken en serveren ze de maaltijd in Het Fornuis. Op die manier kunnen de chefs van van de grootkeuken die middag even de koksmuts afzetten en mee genieten van de maaltijd. Als dank voor het dagelijks verzorgen van heerlijke en gezonde maaltijden, wordt het grootkeukenteam op het einde van de dienst in de bloemetjes gezet.

Vegan als trend
Van 14/11/2019 tot en met 24/11/2019 staan de lessen van de specialisatiejaren in de bakkerijschool in het kader van de vegan trend. Er zijn dagelijks proeverijen met uitleg in de bakkerijwinkel en er wordt gezorgd voor een aantrekkelijk aanbod van overheerlijke vegan- en andere patisserieproducten in de bakkerijwinkel, met speciale promoties uitgewerkt door onze leerlingen.

Sterren in de Casserole
Op dinsdag 19 november brengen we de sterren binnen op onze hotelschool. Stijn Vermeulen en Wim Vanroose, oud leerlingen van onze school en medewerkers van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus, verzorgen samen met onze leerlingen en leerkrachten de service in ons restaurant Casserole. Wim zal samen met de leerlingen van het specialisatiejaar topchef de keuken voor zijn rekening nemen. Stijn zal de dienst waarnemen samen met onze leerlingen van het specialisatiejaar sommelier. Een sublieme
ervaring voor zowel leerlingen als gasten!