×
Daan Vanslembrouck
13 February 2020
Masterclass Plant Based Food - 2 & 3 maart 2020

Vegan. Je hoort en leest er overal over.
We zijn bewuster bezig met onze voeding en dat uit zich dagdagelijks op wat er op ons bord komt.

Trends en innovatieve ontwikkelingen binnen het brede denkkader van ‘food’ zorgen ervoor dat we de vinger aan de pols houden. Binnen dit kader slaan Ter Groene Poorte en Syntra West de handen in elkaar en organiseren we samen een tweedaagse ‘Masterclass Plant Based’, ironisch genoeg in de Slagerijschool van Ter Groene Poorte. Dit is niet toevallig want we willen aantonen dat plant based food ook een plaats verdient in een etalage van een moderne slager. Niet op de kar springen, staat gelijk met omzet verliezen. Iedereen die met voeding bezig is, de bakker-patissier, de slager-traiteur of de eigentijdse topchef kunnen hier letterlijk hun graantje van meepikken.

Het programma

Maandag 2 maart 2020

9.00 u. Plant based ontbijt in Slagerijschool Ter Groene Poorte
10 u. – 12 u. Inspirerende introductie door Bernard Lahousse (Food Pairing)
12.30 u. – 13.30 u. walking lunch met Wim Ballieu
13.30 u. – 18.00 u. Workshops ‘vegan chef’, ‘vegan patisserie’ en ‘vegan grootkeuken met Maxime Willems, Hans D’Heer (Ter Groene Poorte) en Peter De Wandel & Bavo De Boever.
18.30 u. Plantbased Barbecue onder leiding van Greenway

Dinsdag 3 maart 2020

10 u. – 11 u. impact op de gezondheid (Kris Baeckelandt – diëtist Ter Groene Poorte)
11.15 u. – 12.00 u. Ben Brumage – Forest to plate concept
12.30 u. – 13.30 u. plant based lunch
13.30 u. – 18.00   Workshops met Pieterjan Lint, Piet Vansteenberghe en Bart Ardijns
18.30 u. Diner – pitch met de resultaten

Hoe inschrijven?

Klik hier om in te schrijven
Prijs: 450 euro per persoon (twee dagen – maaltijden inclusief)