Skip to content

Laatste nieuws en weetjes

Alles wat je ooit wilde weten en moet weten van Ter Groene Poorte Brugge

Ter Groene Poorte vernieuwt specialisatiejaar CHEF!

3 minutes read

Chef! “Voortaan wordt er ook modulair gewerkt”, legt Cornette uit. “Op het ritme van de seizoenen en met producten in de kijker. “Het najaar start met groenten, fruit, kruiden en specerijen, gevolgd door wild en vlees. Vis, schaal-en schelpdieren worden gelinkt aan Barcelona, en de eindfinale legt de klemtoon op nieuwe trends. Daar valt het hele leertraject samen. Een leertraject, waarbij er per module gespreid geëvalueerd wordt, dus geen examens, wel veel feedback en zelfreflectie om iedereen...

Read More

Restaurant Caillou, Vrijmoed en Devos komen naar Casserole

3 minutes read

Patrick Devos

Restaurant Patrick Devos kookt vegan Koken is een passie . Elke dag worden er verse producten verwerkt tot heerlijke gerechten en laten we de klanten genieten van deze creaties.

Ik ga altijd op zoek naar mensen die een kwalitatief hoogstaand product kweken. Gedreven mensen die keihard werken.Elke keer als we een nieuw menu lanceren, selecteren we de wijnen met de sommelier en onze wijnhandelaars. Na het proeven van de wijn, besluiten we welk gerecht kan worden geserveerd bij...

Read More

Kom je nog even langs in juni?

1 minute read

INSCHRIJVEN?Je bent al zeker van je keuze en je wil je graag al aanmelden voor het schooljaar 2022-2023?  Dat kan! Vul het inschrijvingsformulier hieronder in, alsook de medische en zorgfiche en we nemen spoedig contact met je op. KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2022 - 2023KLIK HIER OM DE MEDISCHE FICHE IN TE VULLENKLIK HIER OM DE ZORGFICHE IN TE VULLEN

Read More

Future Food #innovate

7 minutes read

Ter Groene Poorte heeft in deze een belangrijke rol te vervullen. Een rol als innovator, maar ook als katalysator. Hier leert ons land wat lekker is. Wij bepalen vandaag wat er morgen en overmorgen op het bord komt. Innovatie is en blijft topprioriteit voor Ter Groene Poorte. Wij laten alvast al even ons licht schijnen op future food, ons voedsel va de toekomst.1. InsectenOnze hersenen zijn er misschien nog niet klaar voor, maar volgens de wetenschap worden insecten het voedsel van de toekomst....

Read More

Dries Corneille is 'Beste Sommelier of Belgium 2021'

2 minutes read

Best Sommelier of Belgium is een gezamenlijke organisatie van de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging  Vlaamse Sommeliers. De halve finale ging door in Antwerpen op 5 oktober 2020. Wegens corona kon de finale niet doorgaan in 2020. Drie finalisten streden voor deze felbegeerde titel in het Van der Valk Hotel Zuid, Chaussée de Mons 22 te 1400 Nijvel op zondag 17 oktober.

Dries, momenteel werkzaam in De Jonkman (**), leerde veel in het zevende specialisatiejaar sommelier aan Hotelschool Ter...

Read More

Oud-leerlingen koken in Casserole

1 minute read

"OVER SMAAK EN KLEUR VALT IN PRINCIPE NIET TE TWISTEN. MAAR VOLGENS MIJ KAN JE OVER SMAAK WEL HEEL WAT VERTELLEN. EN DAAR HOU IK VAN. NIET HET VERTELLEN. NEE, MET LIEFDE EN TOEWIJDING FRAAIE GERECHTEN KLAARMAKEN. ZODAT Ú EROVER KAN VERTELLEN."

"WANT SMAAK, DAAR LEEF IK VOOR. ELKE DAG WEER IS HET EEN UITDAGING MEZELF EN ZO OOK U TE BLIJVEN VERRASSEN. EN TE OVERTUIGEN. IK HOU VAN ORIGINEEL. VAN VERFIJNDE EENVOUD ONTDAAN VAN ALLE FRANJES. TOEGANKELIJK ZONDER ALLEDAAGS TE WORDEN."

"OMDAT HEERLIJK...

Read More

Welkom op de schakeldagen in de december.

1 minute read

Om je dromen waar te maken is het eigenlijk nooit te laat. Het schooljaar is al enkele maanden ver, maar we geven leerlingen nog de kans om over te stappen in december. Om dit mogelijk te maken houden we schakeldagen van 20 tot en met 24 december, op 27 en 28 december 2021 (kerstvakantie) en ook op maandag 10 januari 2022 geven we ouders en hun kinderen de kans om nog even langs te komen.  

  • Dit kan enkel op afspraak. 
  • Een afspraak maken kan je best door eventjes te bellen naar 050 40 30 20. 
  • We...

Read More

Beste Belgische Wijn 2021

1 minute read

We kunnen opnieuw spreken van een hoogtepunt voor de Belgische wijnbouw.Bij deze editie werden 161 wijnen geproefd van 42 verschillende domeinen. De wedstrijd stond onder controle van de "Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand & Energie. Deze controle ondersteunt de eerlijkheid en professionaliteit van de wedstrijd. In deze editie van 2021 selecteerden de proefpanels 16 bronzen medailles, 16 zilveren medailles en 17 gouden medailles....

Read More

Betere belegde boterham!

1 minute read

Brood is goed. Brood is gezond. Op Ter Groene Poorte innoveren we elke dag met brood en broodproducten. De tijd dat je enkel maar een groot wit of een klein bruin op het schap zag, is al lang verleden tijd. De ambachtelijke bakker maakt het verschil met speciale broden die qua smaak en textuur een stuk kwaliteitsvoller zijn dan in de supermarkt. Dit geven we graag mee aan onze leerlingen en bezoekers van de winkel. Iedereen kan bij ons terecht voor 'de betere boterham'. We presenteren vijf...

Read More

Weyts en Jambon openen nieuwe bakkerijschool.

3 minutes read

In het bijzijn van Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams Minister-President werd deze voormiddag de nieuwe bakkerijschool officieel geopend. Bovendien staken beide ministers de handen uit de mouwen en toonden ze in welke mate er een goede bakker-patissier in hen schuilde. De nieuwe bakkerijschool toont aan dat Ter Groene Poorte enerzijds toonaangevend blijft als kennis- en expertisecentrum binnen het luik voeding en anderzijds gelooft in de toekomst van knelpuntberoepen...

Read More