×
Daan Vanslembrouck
8 June 2020
Bakker Jan en Bakker Lowie (Retie)

In deze rubriek plaatsen we geregeld een oud-leerling in de kijker. Vandaag: Bakker Jan en Bakker Lowie (Retie)

Oud-leerling in the picture:
Bakker Lowie Cools (Retie)

"Streven naar 100% tevreden klanten"

Lowie Cools
Bakkerijschool – afgestudeerd in 2013

Bakker Jan & Bakker Lowie, Gildenstraat 10, 2470 Retie
www.bakkerjanenbakkerlowie.be
facebook.com/Bakker-Jan-Lowie

Na mijn bakkersopleiding in Ter Groene Poorte, ging ik in 2013 aan de slag bij Bakker Jan, een reeds gevestigde waarde in Retie sinds 1990. Enkele jaren ervaring rijker, wenste ik zelfstandig te beginnen. Omdat Bakker Jan een opvolger zocht, sloegen we de handen in elkaar en richtten samen een nieuwe zaak op: we bouwden een hedendaagse bakkerij met de modernste energie- en milieutechnieken en een gloednieuwe winkel.   

#mijnspecialiteit:
“We bereiden kwaliteitsvolle, ambachtelijke producten. We bieden een uitgebreid assortiment patisserie, huisgemaakte dessertkoekjes en dagverse broden aan. Artisanaal ijs wordt in huis bereid en onze koffie in de winkel gebrand. Voor Pasen en Sinterklaas gieten wij ons holgoed uit de smaakvolste chocolade.”

#corona:
Omdat onze nieuwbouw klaar was, konden we niet langer wachten en waren we genoodzaakt onze bakkerij en winkel in volle coronatijd te verhuizen. Onze nieuwe winkel opende op 2 mei 2020 en draait nu op volle toeren, rekening houdend met de coronamaatregelingen.”

#mijnambitie:
Samen met ons team op een aangename manier kwaliteitsvolle, ambachtelijke producten blijven leveren met regelmatig nieuwigheden en zo streven naar een 100% klantentevredenheid.”

 #mijnTerGroenePoorte:
Vanaf mijn 12 jaar, reisde ik 7 jaar lang elke week met de trein van de Kempen naar Brugge. In bakkerijschool Ter Groene Poorte leerde ik de kneepjes van het vak. Met volle teugen heb ik genoten van mijn studententijd en heb hieraan heerlijke herinneringen en vrolijke vriendschappen overgehouden.”