×
Daan Vanslembrouck
19 November 2020
Brieks Broodhoek

In deze rubriek plaatsen we geregeld een oud-leerling in de kijker. Vandaag: Maarten Fack (Brieks Broodhoek)

Oud-leerling in the picture:
Maarten Fack (Brieks Broodhoek)

"Brood, dagbladen en een lekkere lunch"

Naam: Maarten Fack
Afgestudeerd als slager-traiteur

#Mijn zaak
“Samen met mijn broer hebben we Brieks Broodhoek een totale make-over gegeven. De bedoeling is dat we hier een totaalconcept aanbieden aan de bewoners van Merelbeke en omstreken. De naam is een eerbetoon aan Briek Schotte, een wielrenner die ons nauw aan het hart ligt.”

#Mijn Specialiteit
“Onze specialiteit is dat we echt alles aanbieden onder één dak. Mensen kunnen hier komen voor vers brood, koeken en wat kleine patisserie. Bij het binnenkomen passeren ze echter dagbladen en een assortiment tijdschriften en aan de andere kant van de zaak bieden we een lunch aan. Kleine zaken zoals een scampi diabolique of een lasagne. Nu moeten we natuurlijk even schakelen, maar eens corona voorbij is hopen we op volle toeren te draaien.”

#Corona
“Door ons totaalconcept kunnen we open blijven natuurlijk. Onze bakkerij draait op volle toeren en we bieden ook de kranten en de tijdschriften. Wat ons restaurant betreft, kunnen we hopelijk snel van start gaan. Het geeft ons nu de ruimte om dit goed te bekijken en verder uit te denken voor als we straks mogen heropenen.”

#Mijnambitie
“Als jonge ondernemer hier een mooi concept neerzetten. Hard werken en tevreden klanten creëren. Daar is het ons om te doen”

#Mijntergroenepoorte
“Goede opleiding. Mijn ervaringen tijdens mijn opleiding als slager-traiteur gebruik ik nu in het lunchgedeelte van mijn zaak. Ik hoop dat ik als jonge ondernemer kan aantonen aan toekomstige leerlingen dat het altijd mogelijk is mits de juiste ingesteldheid.”