×
Daan Vanslembrouck
19 February 2019
Onze opendeurdag

Expeditie Gastronomie – zondag 22 maart 2020
Ieder jaar zijn er in maart twee zekerheden. Enerzijds komt de lente terug in het land en anderzijds openen wij opnieuw onze deuren voor de jaarlijkse hoogmis van de gastronomie.

De volledige expeditie kan je hier downloaden vanaf 1 maart 2020

Onze opendeurdag, de mooiste dag van het jaar waar we als toonaangevende voedingsschool op 22 maart 2020 opnieuw tonen waarvoor we staan.
Tonen wàt we zijn.
Tonen wié we zijn.
Ter Groene Poorte. Een kenniscentrum dat expertise verspreidt aan de volgende generatie, aan de sector én aan elkaar.

Waar kunnen we terecht?

Expeditie Gastronomie – zondag 22 maart 2020 van 10 u. tot 17 u.
Ieder jaar zijn er in maart twee zekerheden. Enerzijds komt de lente terug in het land en anderzijds openen wij opnieuw onze deuren voor de jaarlijkse hoogmis van de gastronomie. De volledige expeditie kan je hier downloaden vanaf 1 maart 2020.

Wat mag je verwachten?

 

SPORTHAL 1

 

Café Paris
Onze Sporthal omtoveren tot een gezellig binnenplein zoals in de Franse hoofdstad? Yes we can. Proef de Parijse sfeer en geniet van een glaasje wijn, lekker biertje of een kopje koffie of thee.

Marché Paris
Langs de flank van ons binnenplein, vind je dit jaar de versmarkt. Marché Paté of Marché Pistolet? We verkopen er alle waren uit onze slagerij en bakkerij. Van broden over koffiekoeken en taarten tot gedroogde worsten en gezouten hammen.

Wedstrijd Georges Boute
Volop actie in onze eerste Sporthal want op 22 maart vindt de trofee Georges Boute plaats? Aanschouw hoe onze kandidaten een indrukwekkend sierstuk in chocolade maken.

Doe-Dorp
Kinderen kunnen echt voelen en proeven wat Ter Groene Poorte is. Rol je eigen speculaaskoek, toon hoe behendig je bent in de zaal van een restaurant of maak je eigen frikandel. Expertise op maat van onze kids!

 

SPORTHAL 2

 

Blijven slapen?
Vijf internaten telt Ter Groene Poorte. Eén op de drie leerlingen is intern. Daarom komen kinderen van heel Vlaanderen school volgen aan Ter Groene Poorte. Ons internaat is een warme thuis, een plek waar studie en ontspanning harmonieus met elkaar verweven worden. Onze opvoeders helpen je graag verder.

Groene Goesting?
Ter Groene Poorte is een eco-school en investeert in welzijn en welbehagen. De school moet een plaats worden waar elke leerling zich thuis voelt? We gaan voor een ‘groene’ school met een creatief MOS-beleid waarin milieuzorg centraal staat.

Ouderraad & Leerlingenraad
Participatie en engagement! Ouders en leerlingen maken ons als school sterker.

Specialiseren: ‘een must’
De hedendaagse markt smeekt om vakbekwame arbeidskrachten. Daarom stopt het aan Ter Groene Poorte niet op 18 jaar. Leerlingen kunnen kiezen uit een waaier van negen specialisatiejaren die aansluiten op hun vooropleiding. Ieder specialisatiejaar wordt op een interactieve manier voorgesteld.

Postsecundair: ‘nooit te laat om te leren’
Late roeping om in de voeding aan de slag te gaan? Goed nieuws! Tot aan de leeftijd van 22 jaar kan je bij ons een postsecundaire opleiding volgen. Je stapt opnieuw in het vijfde jaar in. Na twee jaar ken je de stiel! Bovendien geniet je van vrijstellingen als je uit een eerdere ASO-, TSO- of BSO-opleiding komt.Workshops Specialisatie
Tijdens de dag gaan er verschillende workshops door die starten uit een bepaald specialisatiejaar. Sommeliers versus chocolatiers versus traiteurs…

 

DRIEBEROEPENGEBOUW

 

Virtuele bakkerijschool
Onze nieuwe bakkerijschool komt er binnenkort aan. Bekijk niet alleen de plannen, maar sta al eens in onze nieuwe broodbakkerij of patisserie door middel van een unieke virtual reality ervaring.

Het Fornuis – Beats & Bites
Onze grootkeuken presenteert een vernieuwd concept. Foodfestival meets streetfood. Volg een rondleiding doorheen de keuken en laat je verleiden door de gastronomische gerechtjes uit onze grootkeuken.

 

CRANENBURG

 

1. Vanaf 12 jaar
Twaalf jaar klinkt misschien vroeg om al voor een voedingsberoep te kiezen, maar weet dat je keuze nog alle kanten uit kan. Op Ter Groene Poorte leer je de eerste twee jaar ‘alles’. Elf weken bakkerij, elf weken slagerij, elf weken hotelschool en instructielessen Voedingstechnieken loodsen je door de eerste twee jaar zodat je daarna een juiste keuze kan maken! Proef op onze opendeurdag enkele zelfgemaakte hapjes van onze jongste leerlingen.

 

SLAGERIJSCHOOL

 

De koe bij de horens vatten
Vergeet zeker onze slagers niet. Je vindt ze in het nagelnieuwe gebouw dat excelleert in hygiëne, moderne apparatuur en vakkennis. We presenteren varkensrassen, rund en lamsvlees. Versnijdingen, bereidingen, panklare gerechten en traiteur. Start rondleiding rechts van onze didactische winkel.

Outdoor Cooking
Zin een eerste barbecue van het jaar 2020? Haast je dan naar onze slagerijschool en proef onze unieke gastronomische burgers. Onze leerlingen van de slagerijschool groeien uit tot echte barbecuechefs. In de voetsporen van oud-leerling Peter Declercq, wereldkampioen barbecue!

 

HOTELSCHOOL – CASSEROLE

 

Tasting Experience: wijn en koffie
Wie graag degusteert kan in de Casserole terecht. In de keukens sissen de pannen, in de haardzaal vinden de wijndegustaties en de barista tasting plaats. Laat je verleiden door gastvrijheid.

50 jaar Hotelschool – 20 jaar Butlerschool
We vierden al uitgebreid feest, maar speciaal voor onze Opendeurdag blikken we nog even terug op 50 jaar hotelschool met een unieke tentoonstelling.

 

HOTELSCHOOL – BISTRO TER GROENE POORTE

 

Komen eten op onze opendeurdag van 22 maart 2020?

Klik hier en selecteer 22 maart, het aantal personen en het tijdstip van uw keuze

Groeimenu aan 34 euro per persoon
° aperitief met tapascreaties
° gerookte zalm of gerookte ham met garnituur (met wijn of Brugse Zot)
° gebraiseerd varkenshammetje met graanmosterd, voorjaarsgroenten en gegratineerde aardappel of zachtgestoomde skrei met citroensaus, jonge spinazie en kruidige krieltjes (met wijn of Brugse Zot)
° Voor koffie verwijzen we je graag door naar de Rock ’n Soul ruimte.

Kindermenu aan 15 euro per persoon
° Tomatensoepje met balletjes
° Koninginnehapje met frietjes
° frisdrankje

Graag bij opmerkingen vermelden hoeveel kinderen er mee komen.
Na de lunch voorzien we een persoonlijke begeleiding naar de Casserole.

Rock N Soul
Zin in koffie of een ontbijtje? Onze Rock ’n Soul wordt in de voormiddag omgetoverd tot Café Croissant. In de namiddag toveren we verder en wordt deze ruimte Café Glacé, een ijssalon waar jong en oud zelfgemaakt ijs kunnen proeven!

 

RECEPTIEGEBOUW

 

Choc-a-holic?
Bezoek onze chocolaterie en ontdek ons aanbod pralines, suikerwerk, bruidstaarten, sierstukken én vegan pralines. Innovatie en Ter Groene Poorte gaan hand in hand.

 

 

INSCHRIJVEN?

 

Overtuigd dat we je kneden tot een nieuwe meesterpatissier, topchef of slager-traiteur?
Schrijf je dan in voor volgend schooljaar 2020-2021 in één van onze inschrijvingspunten:

– Eerste Graad -> Cranenburg
– Bakkerijschool 2de en 3de Graad  -> Drieberoepengebouw
– Slagerijschool 2de en 3de Graad   -> Slagerijschool
– Hotelschool 2de en 3de Graad   -> Casserole
– Grootkeuken 3de Graad -> Drieberoepengebouw
– Voedingstechnieken 2de en 3de Graad   -> Slagerijschool
– Specialisatiejaren -> Sporthal 2
– Postsecundaire opleidingen -> Sporthal 2
– Internaat (Sporthal 1 + op de diverse inschrijflocaties)

 

WAAR KUNNEN WE ETEN EN DRINKEN? 


Honger of dorst gekregen? Dan vullen wij graag die leegte op. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Het Fornuis: Beats & Bites – foodfestival
-> Drieberoepengebouw

Bistro Ter Groene Poorte
-> Groeimenu aan 34 euro per persoon
klik hier en selecteer 22 maart, het aantal personen en het tijdstip van uw keuze

Rock N Soul
Zin in koffie of een ontbijtje? Onze Rock ’n Soul wordt in de voormiddag omgetoverd tot Café Croissant. In de namiddag toveren we verder en wordt deze ruimte Café Glacé, een ijssalon waar jong en oud zelfgemaakt ijs kunnen proeven!

Café Paris
Ons sfeervol marktplein in Sporhal 1 laat je keuvelen met kennissen, oud-leerlingen of leerkrachten. Glaasje wijn of pintje bier? Schol.

Outdoor Cooking
De vlam in de pijp. Outdoor cooking door onze jonge slagers aan de Slagerijschool.