×
Daan Vanslembrouck
19 February 2019
Onze opendeurdag

Expeditie Gastronomie – zondag 24 maart 2019
Ieder jaar zijn er in maart twee zekerheden. Enerzijds komt de lente terug in het land en anderzijds openen wij opnieuw onze deuren voor de jaarlijkse hoogmis van de gastronomie.

KLIK HIER OM DE EXPEDITIE TE DOWNLOADEN

Onze opendeurdag, de mooiste dag van het jaar waar we als toonaangevende voedingsschool op 24 maart 2019 opnieuw tonen waarvoor we staan.
Tonen wàt we zijn.
Tonen wié we zijn.
Ter Groene Poorte. Een kenniscentrum dat expertise verspreidt aan de volgende generatie, aan de sector én aan elkaar.

Waar kunnen we terecht?

SPORTHAL 1

1. Ver van de kerktoren
Ter Groene Poorte zwerft uit. Dit schooljaar verkenden leerlingen Zuid-Afrika, New York, Ierland, Frankrijk, Spanje en Mexico. Slinger even door ons aanbod aan studiereizen en bekijk welk stukje van de wereld jij misschien volgend jaar verkent?

2. Shopping Center: onze versmarkt
Een jaarlijkse klassieker: onze versmarkt! Dit jaar wordt opnieuw gezouten en gerookt vlees verkocht, presenteren we luxebroden, pistolets en lekkere broodsoorten, verleiden we je met heerlijke patisserie, chocolade en marsepein. En voor wie graag een passend drankje wil? We verkopen ook zelf gebrouwen bier, ambachtelijke kaas én kombucha!

3. Pop-up labo
Een passie voor wetenschap, voedselveiligheid of kwaliteitscontrole? Check eens of Voedingstechnieken niets voor jou is? Hier maken we zelfs ons eigen bier, onze eigen kaas en uitzonderlijke Kombucha-thee. Vanaf het derde jaar kan je al starten!

4. Op internaat
Vijf internaten telt Ter Groene Poorte. Eén op de drie leerlingen is intern. Daarom komen kinderen van heel Vlaanderen school volgen aan Ter Groene Poorte. Ons internaat is een warme thuis, een plek waar studie en ontspanning harmonieus met elkaar verweven worden. Uitleg over onze internaten en de werking vind je in Sporthal 1 en op iedere inschrijflocatie. Opvoeders helpen je graag verder.

4. Groene Goesting?
Ter Groene Poorte is een warme school en investeert in welzijn en welbehagen. De school moet een plaats worden waar elke leerling zich thuis voelt? We gaan voor een ‘groene’ school met een creatief MOS-beleid waarin milieuzorg centraal staat.

5. Ouderraad & Leerlingenraad
Participatie en engagement! Ouders en leerlingen maken ons als school sterker.

 

SPORTHAL 2

1. Specialiseren: ‘een must’
De hedendaagse markt smeekt om vakbekwame arbeidskrachten. Daarom stopt het aan Ter Groene Poorte niet op 18 jaar. Leerlingen kunnen kiezen uit een waaier van negen specialisatiejaren die aansluiten op hun vooropleiding. Ieder specialisatiejaar wordt op een interactieve manier voorgesteld.

2. Postsecundair: ‘nooit te laat om te leren’
Late roeping om in de voeding aan de slag te gaan? Goed nieuws! Tot aan de leeftijd van 22 jaar kan je bij ons een postsecundaire opleiding volgen. Je stapt opnieuw in het vijfde jaar in. Na twee jaar ken je de stiel! Bovendien geniet je van vrijstellingen als je uit een eerdere ASO-, TSO- of BSO-opleiding komt.

3. Demo’s Bakkerij, Grootkeuken en voorstelling van de school –  Kom dat zien!
Wil je zien hoe onze grootkeukenchefs hun gastronomische kunnen etaleren? Hoe onze meesterpatissiers en topbakkers je verbazen met hun lekkere creaties?  In Sporthal twee wisselen we demonstraties af. Terwijl je geniet van een drankje kan je live demonstraties volgens van onze praktijkmensen en leerlingen. Tussendoor is het de beurt aan onze directie om de school en de mogelijkheden toe te lichten!

 

DRIEBEROEPENGEBOUW

1. Nieuwe Bakkerijschool
Vegan en dieetproducten? Desembroden en nieuwe technieken? Innovatieve patisserie? Creaties om u tegen te zeggen? In onze Bakkerijschool merk je dat nieuwe technieken de toekomst zullen bepalen. We presenteren graag al een voorsmaakje van hoe onze nieuwe bakkerijschool er binnenkort zal uitzien.

2. Live cooking in Het Fornuis
Onze grootkeuken is meer dan een schoolrestaurant. Dagelijks komen hier meer dan 600 personen eten. Er wordt een volwaardig en gevarieerd menu geserveerd. Binnen het concept van de Groene Goesting is eer een uitgebreide ‘salad bar’ én tijdens onze opendeurdag imponeren we met live cooking in het restaurant.

 

CRANENBURG

1. Vanaf 12 jaar
Twaalf jaar klinkt misschien vroeg om al voor een voedingsberoep te kiezen, maar weet dat je keuze nog alle kanten uit kan. Op Ter Groene Poorte leer je de eerste twee jaar ‘alles’. Elf weken bakkerij, elf weken slagerij, elf weken hotelschool en instructielessen Voedingstechnieken loodsen je door de eerste twee jaar zodat je daarna een juiste keuze kan maken! Proef op onze opendeurdag huisgemaakte frikandellen zoals je ze zag in Komen Eten, wafels en Berlijnse bollen, aangeboden door onze jongste leerlingen.

2. Gekke food foto?
Zin om een grappige foodie foto te nemen op onze Opendeurdag? Gekke koksmuts op? Deegrol in de hand? Klopper in de aanval? Kom naar onze foodbox en maak iets moois!

 

SLAGERIJSCHOOL

1. De koe bij de horens vatten
Vergeet zeker onze slagers niet. Je vindt ze in het nagelnieuwe gebouw dat excelleert in hygiëne, moderne apparatuur en vakkennis. We presenteren varkensrassen, rund en lamsvlees. Versnijdingen, bereidingen, panklare gerechten en traiteur. Onze toekomstige slagers zijn er voor jullie. Met oog voor nieuwe technieken, innovatieve producten en eigentijdse evoluties springen ze op de kar om samen te bouwen aan de slager van de toekomst.

2. Outdoor Cooking
Zin een eerste barbecue van het jaar 2019?
Haast je dan naar onze slagerijschool en proef onze unieke gastronomische burgers. Onze leerlingen van de slagerijschool groeien uit tot echte barbecuechefs. In de voetsporen van oud-leerling Peter Declercq, wereldkampioen barbecue!

 

HOTELSCHOOL – CASSEROLE

1. Tasting Experience: wijn en koffie
Wie graag degusteert kan in de Casserole terecht. In de keukens sissen de pannen, in de haardzaal vinden de wijndegustaties plaats en de barista tasting. Proef onze uitzonderlijke wijnen, de cuvée Ter Groene Poorte en laat je verleiden door de Ter Groene Poorte koffieblend!

2. Aan tafel.
Honger gekregen? Dan vullen wij graag die leegte op. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Het Fornuis: Diverse gerechten (ook vegetarisch), salad bar en live cooking.
-> Drieberoepengebouw (reservatie niet nodig)

Bistro Ter Groene Poorte
Menu Opendeur

Onze Opendeurmenu is een groeimenu door de leerlingen van de Hotelschool.
Prijs: (€ 49)

– Aperitief met hapjes over de jaren heen.

– soepje Minestroné
(door de leerlingen van het derde jaar)

– Tongfilets bereid zoals in Florence
(door de leerlingen van het vierde jaar)

– Lamsheup met groene asperges, crème van aubergines en mini courgette
(door de leerlingen van het vijfde jaar).

–  Speciale appelcreatie
(door de leerlingen van het zesde jaar)

(inclusief koffie / water / wijn)

Klik hier om te reserveren

Rock N Soul
Zin in koffie of een ontbijtje? Onze Rock ’n Soul wordt in de voormiddag omgetoverd tot Café Croissant. In de namiddag toveren we verder en wordt deze ruimte Café Glacé, een ijssalon waar jong en oud zelfgemaakt ijs kunnen proeven!

RECEPTIEGEBOUW

Choc-a-holic?
Chocolade vind je niet alleen in onze Sporthal, maar ook aan de achterzijde van het receptiegebouw. Onze chocolatiers openen hun ateliers waarin ze dagelijks hun vakkennis doorgeven aan de nieuwe generatie. Pralines, confiserie, sierstukken in chocolade, mouleren van figuren, sierstukken in suiker en ijskappen. You Name It!

 

INSCHRIJVEN?

Overtuigd dat we je kneden tot een nieuwe meesterpatissier, topchef of slager-traiteur?
Schrijf je dan in voor volgend schooljaar 2019-2020 in één van onze inschrijvingspunten:

– Eerste Graad -> Cranenburg
– Bakkerijschool 2de en 3de Graad  -> Drieberoepengebouw
– Slagerijschool 2de en 3de Graad   -> Slagerijschool
– Hotelschool 2de en 3de Graad   -> Casserole
– Grootkeuken 3de Graad -> Drieberoepengebouw
– Voedingstechnieken 2de en 3de Graad   -> Sporthal 1
– Specialisatiejaren -> Sporthal 2
– Postsecundaire opleidingen -> Sporthal 2
– Internaat (Sporthal 1 + op de diverse inschrijflocaties)

Wie reeds al ingeschreven was tijdens een infoavond kan terecht in Cranenburg aan ons snelloket waar we de voorinschrijving snel kunnen afhandelen.