Ter Groene Poorte Blog

Alumni in the picture: Sam Vancoppenolle

Geschreven door Daan Vanslembrouck | Sep 11, 2024 8:34:36 AM

Mac Moules
Even verderop kan je ook terecht in Mac Moules, een seafood- en mosselrestaurant dat oorspronkelijk begon als pop-up, maar het succes werd zo groot dat er werd beslist om het continu open te houden. Mac Moules wil een amicaal restaurant zijn dat baadt in een sfeer van gezelligheid, lekker eten en vriendschap. “Na het werk moeten mensen hier wat kunnen eten met een lekker pintje erbij.”
Lokale producten zijn prioriteit. “Alles moet vers zijn”, klinkt het. “We hechten erg veel belang aan de producten die we aankopen op de vistrap of bij leveranciers. Met je producten valt of staat je concept. Wij gaan resoluut voor streekproducten met de Noordzee als hofleverancier. Daarnaast serveren we ook lokale biertjes die aan de kust worden gebrouwen. Vandaag de dag heeft het weinig zin om producten in te voeren uit verre streken als je ‘achtertuin’ kwaliteitsvolle alternatieven biedt.”

Met kwaliteit het verschil maken
Mac Moules. De titel liegt er niet om. Het restaurant trekt resoluut de kaart van mosselen. “Er is voor iedereen wat wils. Van mosselen natuur tot Jambolaya. De kaart biedt ook nog andere alternatieven. Zo hebben we een ruim assortiment aan seafood burgers, kabeljauwburgers of garnaalburgers, allen voorzien van handgemaakte frietjes. We blijven wel bewust kiezen voor een beperkte kaart en gaan prat op een vlotte bediening met gulle porties.”“Met kwaliteit willen we het verschil maken in beide zaken. Iedereen is bij ons welkom, al voelen we wel dat in Mac Moules ons amicaal karakter de ‘local’ aanspreekt. ‘Ostendenoaren’ komen hier graag. Wat niet wil zeggen dat toeristen niet welkom zijn. Integendeel, we willen iedereen laten kennismaken met het lekkers dat de zee te bieden heeft. En dat in een authentiek decor.”

Leuk weetje nog: vorige week kreeg Gastrobar Sam nog het bezoek van Erik Van Looy en Olga Leyers.


https://www.gastrobarsam.be/

https://www.macmoules.be/