×
TER GROENE POORTE = KENNISCENTRUM VOOR VOEDING

Als één van de grootste voedingsscholen van het land moeten we toonaangevend zijn. Zijn we ook toonaangevend. De school is de basis, het moederbord van Ter Groene Poorte, maar de tentakels reiken veel verder. Ter Groene Poorte houdt de vinger aan de pols en is innoverend waar het kan. We zijn een kenniscentrum waar vaklui, wetenschap, food industry of pers om raad en expertise komen vragen. Dat uit zich in de ontwikkeling van boeken en vaktijdschriften, het organiseren van masterclasses, gastronomische events of een denktank over de toekomst van onze voeding.

OVER DE SCHOOL
Voeding voor het leven

Excelleren in je vak is het ultieme doel van iedereen die bij ons een opleiding volgt. Dit door te groeien in samenwerking. Te ontwikkelen in vakmanschap.

VERSCHIL B.S.O. - T.S.O.

ASO, TSO, BSO,…
Voor veel ouders is het een klus om uit te vlooien wat die termen nu betekenen alvorens hun kind een bepaalde richting kiest. Aan Ter Groene Poorte kan je kiezen voor de technische TSO of de beroeps BSO. TSO leerlingen zijn misschien op papier ‘denkend’ sterker terwijl de beroeps leerlingen meer de focus leggen op ‘doen’. Dat uit zich ook in het aantal uren praktijk. Leerlingen die afstuderen aan de TSO-vleugel verkrijgen een diploma na het zesde jaar. Leerlingen die afstuderen aan de BSO-vleugel krijgen een getuigschrift, maar als er nog een extra Specialisatiejaar gevolgd wordt, dan wordt dit gelijkgesteld met een A2-diploma.

BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS
TECHNISCH SECUNDAIR ONDERWIJS
ONTDEK DE SUCCESVERHALEN
OUD-LEERLINGEN
RECEPT VAN DE DAG
CITROENCAKE: 'heerlijk, luchtig én zonder suiker'

Kleine citroencakejes serveren met minder suiker? Moeilijk is het niet. Lekker en met aandacht voor de lijn en voor mensen die op hun suikerhoeveelheden moeten letten. Aan de slag.

Wat hebben we nodig?

Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Zorg voor een nette keuken en dat alle ingrediënten mooi in de buurt liggen.

easy
min.
pers.
Vaste bak- en braadvetstof 125g
Tagatesse 195g
Citroensap 35g
Geraspte schil van 1 citroen
Eieren 110g
Zelfrijzende bloem 175g
Sojadrink natuur 45g
VOLGENDE MASTERCLASS
Nieuw-Zeelands topchef Graham Brown kookt in Casserole

Graham Brown is één van de meest internationaal gerespecteerde chef-koks van Nieuw-Zeeland. Hij reist de hele wereld rond en laat mensen genieten van zijn culinaire creaties met het welbekende Nieuw-Zeelandse zomerhert beter bekent als Cervena.