TER GROENE POORTE = KENNISCENTRUM VOOR VOEDING
Kenniscentrum
Kenniscentrum
Als één van de grootste voedingsscholen van het land moeten we toonaangevend zijn. En we zijn ook toonaangevend. De school is de basis, de essentie van Ter Groene Poorte, maar de tentakels reiken veel verder. Ter Groene Poorte houdt de vinger aan de pols en is innoverend waar het kan.
We zijn een kenniscentrum waar vaklui, wetenschap, food industry en pers om raad en expertise vragen. Dat uit zich in de ontwikkeling van boeken en vaktijdschriften, het organiseren van masterclasses, gastronomische events of een denktank over de toekomst van onze voeding.
Daarnaast zetten we ook volledig in op duurzaamheid. Het MOS (Milieuzorg op school)-beleid zorgt niet alleen voor een groene omgeving, maar let ook op een goed afvalbeheer, gezonde voeding en voldoende beweging.
ASO, TSO, BSO...
Voor veel ouders is het een klus om uit te vlooien wat die termen nu betekenen alvorens hun kind een bepaalde richting kiest. Aan Ter Groene Poorte kan je kiezen voor de technische TSO of de beroeps BSO. TSO leerlingen zijn misschien op papier ‘denkend’ sterker terwijl de beroeps leerlingen meer de focus leggen op ‘doen’. Dat uit zich ook in het aantal uren praktijk. Leerlingen die afstuderen aan de TSO-vleugel verkrijgen een diploma na het zesde jaar. Leerlingen die afstuderen aan de BSO-vleugel krijgen een getuigschrift, maar als er nog een extra Specialisatiejaar gevolgd wordt, dan wordt dit gelijkgesteld met een A2-diploma.
Verschil BSO - TSO
Beroepssecundair onderwijs vs. Technisch secundair onderwijs
MOS-school & Eco-school
Ter Groene Poorte wil onze jongeren voorbereiden op een toekomst als vakman, maar ook als mens. Als school zijn we toonaangevend in wat we doen en investeren we in het comfort van onze jongeren. Een groene, veilige omgeving waar ze tussen de lessen tot rust kunnen komen is één van de prioriteiten.
Sweet Foodista
Margaux Maeterlinck & Christophe Declercq
In Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Ze tonen je zalige zoetigheden met een onverwachte invalshoek onder het motto ‘try something different!’ Of je nu op zoek bent naar een fronut – een kruising tussen een friet.
40 Amazing Desserts
Bart Ardijns
Patissier Bart Ardijns presenteert 15 succesvolle klassieke desserts op een uiterst creatieve manier. Daarnaast weet hij op meesterlijke wijze en met de nodige portie inventiviteit 20 originele topdesserts te ontwikkelen met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! En ook voor mensen met een voedselallergie creëerde hij met de grootste zorg 5 allergenenvrije desserts. Bart beschrijft de verschillende basisrecepten en technieken nauwkeurig, zodat zowel de amateurpatissier als de professional met het boek aan de slag kunnen.
Lekker Zonder Gluten
Diverse Ter Groene Poorte auteurs
Dagelijks koken zonder gluten is een uitdaging voor steeds meer mensen. Koken zonder gluten reikt tal van recepten en tips aan. Meer en meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Enkele leerkrachten van de Gastronomische School Ter Groene Poorte en de Vlaamse Coeliakievereniging sloegen de handen in elkaar om dit basiskookboek te maken. Niet alleen met recepten voor elke dag, maar ook met creatievere gerechten.
Succesverhalen van oud-leerlingen
Stephan Destrooper
Meesterpatissier
“De jeugd van vandaag mag niet opgeven. Als het hen niet meteen lukt, gooien ze snel de handdoek. Een droom komt niet vanzelf. Durf daarom groot dromen om ergens te komen. Eens tegen je tanden krijgen, lokt creativiteit uit. Als de kennis er is, zullen de mogelijkheden sowieso komen. Zoek waar je goed in bent en droom!”