×
Wie schrijft, die blijft

Boeken schrijven.
Het zit precies in het DNA van onze school. Praktijkmensen delen hun expertise met de wijde wereld en brengen kook- en bakboeken uit die kaderen binnen de meest uiteenlopende thema’s. Maar het gaat verder. Ook leerkrachten theorie kruipen in de pen en schrijven hun interesses neer in beklijvende werken. Hier proberen we een overzicht te geven van onze Ter Groene Poorte bibliotheek.
Met de nieuwe website wordt deze pagina de komende maanden nog verder aangevuld.

Sweet Foodista

Geniaal Verrassend Lekker
Margaux Maeterlinck Christophe Declercq

In Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Ze tonen je zalige zoetigheden met een onverwachte invalshoek onder het motto ‘try something different!’

Of je nu op zoek bent naar een fronut – een kruising tussen een friet en een donut – of een macaron op basis van chocolade en bier, dit boek laat je alles spelenderwijs proeven.

40 Amazing Desserts

Topgastronomie van onze TGP Chef
Bart Ardijns

Patissier Bart Ardijns presenteert 15 succesvolle klassieke desserts op een uiterst creatieve manier. Daarnaast weet hij op meesterlijke wijze en met de nodige portie inventiviteit 20 originele topdesserts te ontwikkelen met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! En ook voor mensen met een voedselallergie creëerde hij met de grootste zorg 5 allergenenvrije desserts.
Bart beschrijft de verschillende basisrecepten en technieken nauwkeurig, zodat zowel de amateurpatissier als de professional met het boek aan de slag kunnen.

Propaganda in België

Paul Van Damme

Aan de hand van 10 universele technieken toont Paul Van Damme glashelder hoe propaganda werkt. Hij belicht 35 concrete verhalen, die rijkelijk geïllustreerd zijn met dikwijls nooit eerder gepubliceerde archiefbeelden.
Dit boek focust op een bijzonder woelige periode in de Belgische geschiedenis: de regeringsperiode van Leopold III (1934-1951). In die turbulente jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog vormden conflicten de rode draad. Voor welke dynamiek zorgde propaganda toen? En hoe zit het vandaag? Worden diezelfde technieken nog altijd gebruikt? De auteur analyseert, vergelijkt en actualiseert.

Lekker zonder gluten

Glutenvrije recepten voor elke dag
Diverse Ter Groene Poorte auteurs

Dagelijks koken zonder gluten is een uitdaging voor steeds meer mensen. Koken zonder gluten reikt tal van recepten en tips aan. Meer en meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze; bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Enkele leerkrachten van de Gastronomische School Ter Groene Poorte en de Vlaamse Coeliakievereniging sloegen de handen in elkaar om dit basiskookboek te maken. Niet alleen met recepten voor elke dag, maar ook met creatievere gerechten.

Lekker zonder suiker

Basiskookboek voor suikervrij koken
Diverse Ter Groene Poorte auteurs

De tijd is voorbij dat alleen diabetespatiënten suiker uit hun dieet schrappen. Wie gezonder én energieker wil leven, moet zijn suikerinname drastisch inperken. We eten gemiddeld ongeveer 45 kg suiker per jaar. Geen wonder dat één op twee mensen vandaag met overgewicht te kampen heeft en het aantal patiënten met diabetes type 2 alsmaar toeneemt. Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Samen met de Diabetesliga ontwikkelden ze een suikervrij basiskookboek dat niet alleen handig is voor diabetici, maar voor iedereen die minder suiker wil eten. Je vindt er recepten voor elke dag, maar ook gerechten voor feestelijke gelegenheden en natuurlijk een heleboel desserts waarin suiker op een verantwoorde manier vervangen werd.