×
VOEDINGSTECHNIEKEN
"Leren op de werkplek"

Voedingstechnieken is onze wetenschappelijke opleiding die de focus legt op kwaliteitscontrole, voedselveiligheid en product- en procesontwikkeling. Vanaf de derde graad kan je starten waardoor je meteen ook aan werkplerenleren doet!

Vakken als chemie, biochemie en fysica worden vertaald naar de voeding met creatieve proeven en labowerk. Eén dag per week ben je niet op school, maar doe je aan werkplekleren waardoor je meteen al ervaring opdoet binnen de muren van een toonaangevend voedingsbedrijf. Wie het specialisatiejaar Proces- en Productieassistent volgt, krijgt zelfs een arbeidscontract van minimaal zes maanden!

Vanaf de derde graad – TSO 
Mogelijkheid tot
internaat
Specialisatie
tot Product- en Procesassistent Voeding

Onze troeven

  • Een complete wetenschappelijke richting die je fascinatie voor voeding vanuit een andere invalshoek belicht.
  • Je doet aan werkplekleren waardoor je kennis er ervaring verzamelt binnen een voedingsbedrijf.
  • Je leert zelfstandig en verantwoordelijk werken.
  • Een diploma binnen een tijdspanne van twee jaar. Instromen kan ook vanuit andere ASO of TSO opleidingen.
Jouw toekomst

  • De voedingssector heeft tal van openstaande vacatures.
  • Je komt terecht in bedrijven waar innovatie en productontwikkeling belangrijk zijn. Creativiteit is voor jou dus zeker een meerwaarde om het bedrijf mee te doen groeien.
  • Binnen een labo ga je aan de slag met voedselveiligheid, kwaliteitscontrole of productontwikkeling.
  • Je groeit uit tot een leidinggevende werknemer die expertise koppelt aan verantwoordelijkheid.
  • Je kan makkelijk verder studeren aan een hogeschool of universiteit (Voedingsleer, Dieetleer,…).