×
RESTAURANT & KEUKEN
Aan tafel!

Onze hotelschool leert je alles over twee boeiende werelden. Enerzijds die van de chefkok die tovert met potten en pannen. Anderzijds die van de zaal waar de maître de dans leidt.

Welke wijn past nu best bij een voorgerechtje met vis? Of is er misschien een alcoholvrij alternatief? Aan onze hotelschool gaat de chef-kok hand in hand met de zaalmaître. Als sommelier imponeer je je gasten met je gastvrijheid, vriendelijkheid en kennis van zaken. Als chefkok werk je achter de schermen hard om het perfecte gerecht op tafel te toveren. Eten is veel meer dan een primaire behoefte, het is een belevenis waarbij de zintuigen tot het uiterste geprikkeld worden.

Vanaf de tweede graad – TSO & BSO
Mogelijkheid tot
internaat
Specialisatie
tot chef-kok, sommelier, event-butler of grootkeukenchefkok

 

Onze troeven

  • Een sterke richting waarin keuken en zaal elkaar perfect afwisselen.
  • Talen vormen een belangrijk deel van je theoretische opleiding.
  • Je krijgt les van topchefs die ruime ervaring hebben in de gastronomische wereld.
  • Je evolueert tijdens je schoolcarrière door verschillende instructierestaurants: van Fornuis tot Pepermolen en tot slot de Bistro Ter Groene Poorte en Restaurant Casserole.
Jouw toekomst

  • Misschien word je wel de nieuwe Sergio Herman, Gert de Mangeleer of Wout Bru? Ook hun carrière begon achter de potten van Ter Groene Poorte.
  • Je toekomst kan in de keuken van een toprestaurant of in een kleinere bistro of zelfs een grootkeukenomgeving. Jij kiest waar jij je best bij voelt.
  • Ook als maître verwen je de gasten met een dosis vriendelijkheid, een portie dynamiek en smakelijke verhalen over de aangepaste dranken die worden geserveerd.
  • Werkzekerheid! De horeca smeekt naar ambitieuze, goed opgeleide jongeren die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken.
  • Ook verder studeren is een optie: hotelmanagement past perfect in je carrièrepad.