×
POSTSECUNDAIRE OPLEIDINGEN
"Nooit te oud om te leren"

Een diploma secundair al op zak, maar je twijfelt over je toekomst?
Het kriebelt alsnog om bakker, chocolatier, slager-traiteur of grootkeukenchef te worden?

Onze postsecundaire opleidingen geven de kans te herbronnen.
Tot aan de leeftijd van 22 jaar kan je bij ons opnieuw instappen en op twee jaar tijd je diploma van bakker, slager, kok of zaalmeester halen. Geen tweede kans, maar eerder een grote kans om toch nog het beroep aan te leren waarvoor je altijd al een passie had.

Onze troeven

  • Postsecundaire leerlingen krijgen voor bepaalde vakken vrijstellingen waarvoor ze al slaagden in een eerdere opleiding.
  • De vrijgekomen uren kunnen ingevuld worden met extra praktijkles.
  • Op twee jaar tijd verkrijg je een officieel diploma, je kan gerust nog een Specialisatiejaar volgen om je te vervolmaken.
  • Ook GIP, stages, evenementen behoren tot je opleiding.
  • Infrastructuur op maat van de opleiding.
Jouw toekomst

  • Je toekomst ligt open. Je koos op iets latere leeftijd voor een voedingsberoep. Na je opleiding kan je makkelijk terecht in de sector van je keuze.
  • Je bent na twee (of drie jaar met specialisatie) een slager-traiteur, meesterbakker of -patissier, kelner of kok of grootkeukenchef. Je passie krijgt eindelijk vorm.
  • Werkzekerheid troef. De markt smeekt naar geschoolde arbeidskrachten. Je gedrevenheid zorgt ervoor dat je na de school meteen in het werkveld stapt.
  • Misschien wel een eigen zaak? Dat kan perfect. Evenals eerst ervaring opdoen bij een sterke leermeester en je stilaan te ontplooien.
  • Verder studeren? Ook dat is een optie na je postsecundaire opleiding.