×
EERSTE GRAAD
"Onze eerste graad: open, breed en sterk"

In de voetsporen van Sergio Herman of Roger Van Damme?
Starten aan Ter Groene Poorte kan je vanaf 12 jaar. Het eerste middelbaar wordt jouw springplank naar een succesvolle carrière binnen de voeding.

Je keuzemogelijkheden zijn enorm. Dankzij praktijkmodules van elf weken bakkerij-, slagerij en hotelschool verken je twee jaar alle facetten alvorens je de keuze van je hart maakt in de tweede graad. Jouw creativiteit wordt de drijfveer om gastronomische grenzen te verleggen. Aan Ter Groene Poorte proef je het verschil in vakmanschap, productkennis en beroepsfierheid.

Onze troeven

  • Je krijgt les in kleine praktijkgroepjes.
  • Je krijgt affiniteit met alle voedingsberoepen.
  • Je krijgt les van echte bakkers, slagers en koks tijdens je praktijkmodules.
  • Je theorielessen sluiten mooi aan bij je praktijklessen.
  • Je krijgt een brede algemene vorming.
  • De school eindigt op vrijdag om 12u.

 

Bekijk hieronder het filmpje over de kracht van De Groene Zeshoek en ervaar waarom Ter Groene Poorte uniek is als voedingsschool en wat onze meerwaarde precies is. 

Jouw toekomst

  • Je kan kiezen uit een vervolg opleiding Bakkerij, Slagerij of Hotel. Vanaf de derde graad is er ook de keuze voor Grootkeuken of Voedingstechnieken.
  • Je toekomst krijgt ieder jaar meer vorm. Je start met de basis en ieder jaar worden de uitdagingen groter.
  • Later maak je je dromen waar en bereik je met inzet, passie en creativiteit je doel.