×
Daan Vanslembrouck
26 September 2018
Leerlingen Hotelschool plukken de druiven

De druivenpluk in september. Het is ondertussen een traditie geworden. Leerlingen van onze Hotelschool trekken naar het Heuvelland en helpen op het wijndomein Monteberg met de jaarlijkse pluk.

“Op die manier krijgen ze voeling met de producten”, vertelt begeleider en leerkracht drankenkennis Erik Desmarest. “Het is belangrijk dat jonge mensen affiniteit krijgen met het totale proces van wijn maken, en dat begint hier tussen de ranken.”
Het weer is alvast uitstekend en de leerlingen krijgen tekst en uitleg van de lokale wijnmakers. Hier stopt het verhaal ook niet. De komende maanden gaan de leerlingen verder met het maken van echte wijn. “De cuvée Ter Groene Poorte is ondertussen een merk geworden”, bevestigd Desmarest. “Samen met de leerlingen gaan we het volledige proces volgen tot de laatste fase, de botteling en de etikettering van onze eigen wijn. Die komt er in het voorjaar 2019.”
Voor de leerlingen sommelier heeft het schooljaar nog heel wat in petto. Diverse wijnreizen zullen hun opleiding sterken met als apotheose de tiendaagse trip naar Zuid-Afrika in januari.