×
Daan Vanslembrouck
22 October 2018
TGP = Cactus = warme school

Naast het jaarlijkse Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark heeft Ter Groene Poorte ook dit jaar zijn eigen cactusverhaal. “Cactus is bewust gekozen omdat we onze leerlingen willen prikkelen op een andere, creatieve manier”, vertelt Jan Vanhee, coördinator leerlingenprojecten.

Onder de vlag van het cactusproject valt onder meer de vernieuwing en vergroening van de speelplaats, het verhogen van het feelgood gevoel bij onze leerlingen en de opwaardering van de Rock & Soul, onze eigentijdse picknickruimte. Het cactusgevoel kreeg een apotheose op maandag 22 oktober. Leerlingen werden verdeeld over veertig workshops. Centraal stond het ‘pimpen’ van de campus en dat lukte meer dan aardig.

Pimpen

Tafels kregen een fris kleurtje, vuile muren werden betegeld, bloembollen werden gepland, wegwijzers werden aangebracht en er werd ook meters wol versleten. Jan van Hee: “Naast de workshops die de campus aantrekkelijk maken, kon er namelijk ook gekozen worden voor breien, Afrikaanse dans, zumba, volksdans of pralines maken met insecten. Voor elk wat wils dus. Ter Groene Poorte is een voedingsschool die duidelijk ook investeert in het welzijn en welbehagen van personeel en leerlingen. Een warme school waar iedereen zich comfortabel voelt: bakker, slager, kok en mens.”

Foto’s door de leerlingen die de workshop reportage maken volgden. Hun verslag komt later op de Blog van de website.