×
Daan Vanslembrouck
5 November 2018
Marianne Thyssen bezoekt Ter Groene Poorte

Vandaag, maandag 5 november 2018, kreeg Ter Groene Poorte het het bezoek van Europees Commissaris voor werkgelegenheid mevr. Marianne Thyssen.

Het bezoek kaderde binnen de Europese Week van Beroepsvaardigheden (European Vocational Skills Week), een week waarin men vanuit Europa het secundair onderwijs, en vooral BSO en TSO, als een positieve studiekeuze extra onder de aandacht wil brengen.

“Een beroep aanleren, mag geen tweede keuze zijn”

“Een beroep aanleren mag geen tweede keuze zijn”, aldus Thyssen. De keuze voor een praktijkgerichte opleiding met de handen, zowel op technisch als beroepsniveau moeten gestimuleerd worden: “Als belangrijke troef is er de werkzekerheid en de plaats binnen de hedendaagse economie. Wie kiest voor een beroep, kiest voor zekerheid.” Binnen de Europese Week van Beroepsvaardigheden willen alle 28 Europese lidstaten een lans breken voor technisch- en beroepsonderwijs. “Samen groeien en samen de opportuniteiten benutten, dat moet de taak zijn de komende jaren.”

Na de uiteenzetting bezocht mevr. Thyssen nog de slagerijschool, de eerste graad, de chocolaterie, de grootkeuken en de patisserie. Ze mocht zelf een eclair vullen en van een laagje chocolade voorzien. “Mijn vader was bakker/patissier, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er weinig ervaring mee heb”, lachte Thyssen.